Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά από σήμερα

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά από σήμερα

Αλλάζει ο χάρτης των μετακινήσεων του Πειραιά από σήμερα, καθώς θα πραγματοποιηθούν σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για τις ανάγκες κατασκευής του σταθμού μετρό «Πειραιάς» από την Αττικό Μετρό.

– Το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) με κατεύθυνση προς το κέντρο του Πειραιά, μετατοπίζεται παράλληλα, προς την πλευρά της θάλασσας, με μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας σε δύο.

– Το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη με κατεύθυνση προς τον Άγιο Διονύσιο παραμένει ως έχει.

– Η υπέργεια πεζογέφυρα σύνδεσης του Λιμένα Πειραιά με το σταθμό ΗΣΑΠ δεν θα είναι πλέον σε λειτουργία. Η πρόσβαση των πεζών από τον σταθμό του ΗΣΑΠ προς το λιμάνι και αντίστροφα, θα μπορεί να γίνεται στο ύψος της οδού Λουδοβίκου μέσω δύο διαβάσεων πεζών.

– Διατηρούνται όλες οι υφιστάμενες γραμμές μέσων μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) που διέρχονται από τη συγκεκριμένη περιοχή.

«Αυτές οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν περίπου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου του 2014, ενώ πρόκειται να υπάρξει και επόμενη φάση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, για την οποία θα υπάρξει έγκαιρα σχετική ενημέρωση» αναφέρει η εταιρεία.

«Η Αττικό Μετρό ΑΕ σε συνεργασία με την ανάδοχο κοινοπραξία λαμβάνει καθημερινά όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των παρακείμενων επιχειρήσεων, αλλά και για την ελαχιστοποίηση της όχλησης που αναπόφευκτα δημιουργείται από τις κατασκευαστικές εργασίες για τον Σταθμό “Πειραιάς”» καταλήγει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ