Πανελλαδική διαμαρτυρία εκτάκτων αρχαιολόγων

Πανελλαδική διαμαρτυρία εκτάκτων αρχαιολόγων

Ενημερωτικά φυλλάδια και …μπαλόνια μοιράζουν έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, μέλη του συλλόγου εκτάκτων αρχαιολόγων για να προωθήσουν τα αιτήματα τους, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού.

Η διαμαρτυρία είναι πανελλαδική και γίνεται επίσης έξω από τα Μουσεία Ακρόπολης στην Αθήνα και έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης.

Τα σημεία στα οποία εστιάζεται η διαμαρτυρία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  είναι μεταξύ άλλων η αναδιοργάνωση των Εφοριών και το ενδεχόμενο οι συγχωνεύσεις να οδηγήσουν σε απώλεια θέσεων εργασίας, καθώς και απαίτηση, ως προαπαιτούμενο, για τις νέες προσλήψεις να υπάρχει εξειδίκευση σε τομείς της αρχαιολογίας που να βεβαιώνεται με μεταπτυχιακό.

«Από τη μια υπάρχει υπερπροβολή αυτή την περίοδο του αρχαιολογικού έργου και από την άλλη μπαίνουν ένα σωρό προσκόμματα για να εργαστούμε. Ουσιαστικά, αισθανόμαστε ότι ακυρώνονται τα πτυχία μας και δεν μας αναγνωρίζονται μια σειρά από εργασιακά δικαιώματα, επιδόματα, η προϋπηρεσία περνά σε δεύτερη μοίρα, κ.α.» δήλωσε ο πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου Δημήτρης Παπούδας. 

«Αρχαιολόγοι χωρίς μεταπτυχιακό = αρχαιολόγοι χωρίς εργασία» έγραφε το πανό στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα οι έκτακτοι αρχαιολόγοι στο Μουσείο της Ακρόπολης, αντιδρώντας στο νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τα μέλη του Συλλόγου εκτάκτων αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ), μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στο κοινό εξηγώντας τους λόγους για την παράσταση διαμαρτυρίας η οποία θα επαναληφθεί την Τετάρτη 17 του μηνός έξω από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Οι συγχωνεύεις των εφορειών είναι πρόδρομος απολύσεων όπως επίσης σε απώλεια θέσεων εργασίας οδηγεί και το προαπαιτούμενο μεταπτυχιακό για τις προσλήψεις. Είναι σαν να ακυρωνονται τα πτυχία μας» σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βενέδικτος Λανάρς, μέλος του ΔΣ του ΣΕΚΑ.

 

Διαβάστε επίσης

“Μάχη” επιστημόνων γύρω από την Αμφίπολη

Η απάντηση της Περιστέρη στον Σύλλογο Αρχαιολόγων για την Αμφίπολη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ