Διακεκριμένοι ξένοι συγγραφείς και προσωπικότητες των γραμμάτων στα Public!

Διακεκριμένοι ξένοι συγγραφείς και προσωπικότητες των γραμμάτων στα Public!

Το φθινόπωρο χτυπά την πόρτα μας και τα Public, o αγαπημένος προορισμός για το βιβλίο, το υποδέχεται με τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και προσωπικότητες που υπόσχονται ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Μια γεύση μόνο από όσα πρόκειται να ακολουθήσουν από τώρα έως και το τέλος του χρόνου, λοιπόν, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό:

Έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα και αυτός είναι ένας από τους λόγους που είναι η δημοφιλέστερη συγγραφέας του Καναδά. Η βραβευμένη με Μπούκερ, φεμινίστρια συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ δεν φέρνει στις αποσκευές της μόνο το βιβλίο της «Το τέλος του κόσμου» (εκδόσεις Ψυχογιός), αλλά θα υπογράψει αντίτυπά του σε όσους σπεύσουν να την συναντήσουν στο τέλος του μήνα στο Public Συντάγματος.

Η Σουηδή δημοσιογράφος που έζησε δυο χρόνια στην Ελλάδα, διαδήλωσε μαζί με τους «Αγανακτισμένους» στην πλατεία Συντάγματος και κατέρριψε τα αρνητικά στερεότυπα για τους Έλληνες, η Καΐσα Έκις Έκμαν, επιστρέφει τον Οκτώβριο στην Αθήνα για να παρουσιάσει το βιβλίο της «Κλεμμένη Άνοιξη» (εκδόσεις Κέδρος), που εστιάζει στην ελληνική κρίση.

Μπορεί να μην χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ο Σκωτσέζος συγγραφέας των μπεστ σέλερ Φίλιπ Κερ. Το βέβαιο είναι ότι στα Public δεν θα έρθει μόνος του, αλλά συντροφιά με τον κυνικό και πανέξυπνο ήρωα του, τον Μπέρνι Γκούντερ, που αυτή τη φορά καλείται να επιστρατεύσει το αστυνομικό του δαιμόνιο για να ξεμπερδέψει ένα κουβάρι, το οποίο αρχίζει να ξετυλίγεται με φόντο πρόσωπα και γεγονότα που καθόρισαν την Ιστορία του 20ου αιώνα στο πλέον πρόσφατο βιβλίο του «Άνθρωπος χωρίς ανάσα» (εκδόσεις Κέδρος).

Ένα άλλο δημοφιλές δίδυμο ετοιμάζεται να προσγειωθεί στα Public τον Νοέμβριο: ο πλέον δημοφιλής συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας στη Βρετανία, ο Σκωτσέζος Ίαν Ράνκιν και ο περιθωριακός επιθεωρητής του, Τζον Ρέμπους με αφορμή το νέο βιβλίο « Άγιος ή Αμαρτωλός»(εκδόσεις Μεταίχμιο).

Και η Βρετανίδα συγγραφέας του βιβλίου «Το νησί» που κατέλαβε μια θέση ανάμεσα στα 100, τα οποία καθόρισαν τη δεκαετία κι αγαπήθηκε όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε συνολικά 24 χώρες, η Βικτόρια Χίσλοπ επιστρέφει για ακόμη μια φορά στη χώρα που την εμπνέει και στα Public με το νέο της βιβλίο «Η Ανατολή» (εκδόσεις Διόπτρα) που θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου. Τον ίδιο μήνα αποκλειστικά τα Public θα φιλοξενήσουν τη δημιουργό της δημοφιλούς ιστοσελίδας Χάφινγκτον Ποστ αλλά και του βιβλίου που αναμένεται με τίτλο «Δες τη ζωή αλλιώς» (εκδόσεις Ωκεανίδα), την Ελληνο-αμερικανίδα Αριάννα Χάφινγκτον και 52η πιο ισχυρή γυναίκα στο κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Φορμπς.

Τον Δεκέμβριο, η Φιλανδή συγγραφέας της τριλογίας της Χιονάτης Σάλα Σίμουκα, η πολλά υποσχόμενη και συναρπαστική νέα φωνή της νεανικής λογοτεχνίας παγκοσμίως θα συναντήσει στα Public όσους αγαπούν, αλλά και όσους θέλουν να γνωρίσουν τη δουλειά της και το νέο της βιβλίο που αναμένουμε με τίτλο «Λευκή σαν το χιόνι» (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Μοναδικές ευκαιρίες γνωριμίας με τα μεγαλύτερα ονόματα από το χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού, αποκλειστικά στα Public!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ