“Βάτραχοι” του Αριστοφάνη, απόψε στη Νέα Σμύρνη

“Βάτραχοι” του Αριστοφάνη, απόψε στη Νέα Σμύρνη

Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ “Ιωνικές Γιορτές” του Δήμου Νέας Σμύρνηςδίνει και φέτος, το καθιερωμένο του ετήσιο ραντεβού με τους πολίτες.

Σήμερα Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου:

 

Ο Διόνυσος, προβληματισμένος από την έλλειψη ποιητών ικανών να διδάξουν ήθος στους Αθηναίους, αποφασίζει να κατέβει στον Άδη, με στόχο να φέρει στη γη τον Ευριπίδη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θεός και δούλος θα αλλάξουν αρκετές φορές ρόλους για να αποφύγουν κακοτοπιές, που όλες οδηγούν σε κωμικές παρεξηγήσεις. Φτάνοντας στον προορισμό τους, οι ταξιδιώτες θα γίνουν μάρτυρες μιας σύγκρουσης ανάμεσα στον Ευριπίδη και τον Αισχύλο, που μάχονται για το θρόνο της τραγωδίας στον Άδη. Ο Διόνυσος, θεός του θεάτρου, ορίζεται ως κριτής. Η μάχη είναι αμφίρροπη. Η τελική απόφαση του Διόνυσου θα ξαφνιάσει, αφού, αν και ξεκίνησε το ταξίδι του με σκοπό να φέρει τον Ευριπίδη στη γη, φεύγει από τον Άδη παίρνοντας μαζί του τον Αισχύλο

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος 

Σκηνοθεσία – Απόδοση: Γιάννης Κακλέας

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης 

Κοστούμια: Εύα Νάθενα 

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Χορογραφίες: Χρήστος Παπαδόπουλος

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Πάνος Βλάχος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Στέλιος Ιακωβίδης, Κωνσταντίνος Κουνέλλας, Λάμπρος Κτεναβός, Μαρία Κωνσταντάκη, Έντυ Λαμέ, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Λαέρτης Μαλκότσης, Σπύρος Μπιμπίλας, Ειρήνη Μπούνταλη, Πάολα Μυλωνά, Αγορίτσα Οικονόμου, Αλεξάνδρα Ούστα, Εβελίνα Παπούλια, Σωκράτης Πατσίκας, Ιβάν Σβιτάιλο, Αντώνης Στρούζας, Ιωάννα Τουμπακάρη, Αγγελική Τρομπούκη, Γιωργής Τσουρής, Βαγγέλης Χατζηνικολάου.

 

Πηγή: markos.tv

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ