Αναίρεση για Πελέκη κατά το ήμισυ

Μερική απόρριψη της αναίρεσης της πειθαρχικής ποινής που είχε επιβληθεί στη συμβολαιογράφο Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, πρότεινε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Η κ. Πελέκη-Βουλγαράκη είχε ζητήσει να ζητά να αναιρεθεί η πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των 4 μηνών που της έχει επιβληθεί με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών.

Η ποινή της είχε επιβληθεί: 1) Για την σύνταξη, το 2007, συμβολαίου ανταλλαγής μεταξύ της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου (έκταση 8.600 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής με τμήμα της λίμνης Βιστωνίδας) 2) Για συμμετοχή της σε Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης στην οποία συμμετείχε και ο σύζυγός της, Γιώργος Βουλγαράκης.

Τώρα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χατζήκος πρότεινε να απορριφθεί η αναίρεση της κ. Πελέκη ως προς το σκέλος της ποινής που αφορά τη σύνταξη του συμβολαίου, ενώ αναφορικά με τη συμμετοχή της κ. Πελέκη σε ΕΠΕ που αντικείμενο είχε την αγοραπωλησία και εκμετάλλευση ακινήτων, πρότεινε να γίνει δεκτή η αναίρεσή της.Από την πλευρά τους οι δικηγόροι της κ. Πελέκη υποστήριξαν την ακυρότητα της πειθαρχικής ποινής, αλλά και την κακή σύνθεση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του. Πηγή: AΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ