Στο ΣτΕ προσέφυγε υποψήφιος δήμαρχος Σερρών

Στο ΣτΕ προσέφυγε υποψήφιος δήμαρχος Σερρών

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο υποψήφιος δήμαρχος Σερρών Στέφανος Φωτιάδης που έχασε την εκλογική μάχη για 12 ψηφοδέλτια από τον αντίπαλό του Πέτρο Αγγελίδη, ο οποίος και ανακηρύχθηκε τελικά δήμαρχος, ενώ ζητάει να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Σερρών, με την οποία απορρίφθηκε η ένστασή του κατά του εκλογικού αποτελέσματος στον δήμο Σερρών.

Σύμφωνα, με την αίτηση του κ. Φωτιάδη, επί συνόλου 74.346 εγγεγραμμένων, ψήφισαν στον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών του περασμένου Μαΐου, 42.260. Εξ αυτών τα 2.113 ψηφοδέλτια ήταν λευκά και τα 2.129 άκυρα, ενώ από τα 38.018 έγκυρα ψηφοδέλτια έλαβε 19.003 ο κ. Αγγελίδης και ο εκλεγείς δήμαρχος έλαβε 19.015 (διαφορά 12 ψηφοδελτίων).

Ο κ. Φωτιάδης ζητεί να αναγνωριστούν τα άκυρα ως έγκυρα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του, να αφαιρεθούν από τον αντίπαλο του ψηφοδέλτια και να προσμετρηθούν στον συνδυασμό του και τελικά να ανακηρυχθεί δήμαρχος, ενώ κάνει λεπτομερή αναφορά στα άκυρα και έγκυρα ψηφοδέλτια ανά εκλογικό τμήμα και τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν μετά την καταμέτρηση.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ