ΦΩΤΟ-Συναυλία στον υπόγειο σταθμό του Μετρό στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ-Συναυλία στον υπόγειο σταθμό του Μετρό στη Θεσσαλονίκη

Μια ιδιαίτερη συναυλία διοργανώθηκε στον υπόγειο σταθμό «Πανεπιστήμιο» του Μετρό Θεσσαλονίκης, από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ΑΤΤΙΚΟ Μετρό Α.Ε. εγκαινιάζοντας με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο την πολιτιστική συνεργασία των δύο φορέων.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της «υπόγειας» συναυλίας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ιωάννη Ζγούρα, απηύθυνε χαιρετισμό και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. 

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έδωσε συγχαρητήρια στην Αττικό Μετρό για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και ζήτησε να επαναληφθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις και σε άλλους σταθμούς του μετρό. «Η σημερινή εκδήλωση έδωσε τη δυνατότητα στους Θεσσαλονικείς που παρέστησαν να αντιληφθούν τις δυσκολίες αλλά και να δουν τις μεγάλες δυνατότητες που δίνει στην πόλη το έργο. Εγώ εύχομαι να τελειώσει γρήγορα και όταν τελειώσει να αναλαμβάνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες μόνοι μας.» 

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

 “Υποδομές και Πολιτισμός μπορούν να βαδίζουν μαζί. Άλλωστε, ο Πολιτισμός χρειάζεται Υποδομές για να αναδειχθεί, ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων με αφορμή και ως συνέπεια της κατασκευής των μεγάλων έργων, ήρθαν στο φως χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα σε  όλη την Ελλάδα. Ειδικά για το Μετρό Θεσσαλονίκης, η δαπάνη για τις αρχαιολογικές εργασίες στο τέλος θα ξεπεράσει τα 135 εκατομμύρια ευρώ. Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια, θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε μία ανάλογη συναυλία στο σταθμό “Βενιζέλου” που θα έχει τα χαρακτηριστικά σταθμού – μουσείο.” είπε μεταξύ άλλων.

 

 

Πηγή φωτογραφιών ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ