Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων  

Με ζέστη, αλλά και μποφόρ στο Αιγαίο, οι τελευταίοι εκδρομείς εγκαταλείπουν από λιμάνια, αεροδρόμια, και εθνικά οδικά δίκτυα την πρωτεύουσα και τα άλλα αστικά κέντρα εν όψει του Δεκαπενταύγουστου.

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, η οποία έχει προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων στο εθνικό δίκτυο. Από 16.00 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

• Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

• Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

• Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

• Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.

• Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

• Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

• Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

 

Λιμάνια

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 19 αναχωρήσεις πλοίων από τον Πειραιά, 15 από τον Αργοσαρωνικό, 11 από τη Ραφήνα και 6 από το Λαύριο.

Τον Δεκαπενταύγουστο θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά 17 πλοία, 15 για τον Αργοσαρωνικό, 12 από τη Ραφήνα και 3 από το Λαύριο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται τηλεφωνικά για τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις των πλοίων όλο το 24ωρο, από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας, στον αριθμό 14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι όλη την περίοδο των Εορτών του Δεκαπενταύγουστου θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα μέτρα τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ