Όταν οι άνθρωποι “δαγκώνουν” τα ζώα

Όταν οι άνθρωποι “δαγκώνουν” τα ζώα

Το βράδυ της προπερασμένης Πέμπτης  ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στον Αχέροντα ποταμό άφησε στις ταΐστρες βρώμη για τα 11 άλογά του που βρίσκονταν σε περιφραγμένο κτήμα. Το πρωί τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς βρήκε δύο νεκρά άλογα και εννέα ετοιμοθάνατα. Στις ταΐστρες υπήρχε δηλητηριασμένο κριθάρι και καρπούζι…

Η είδηση ότι κάποιος δηλητηρίασε τα 11 άλογα της επιχείρησης του Ηλία Μάρκου, με τα οποία επισκέπτες μπορούσαν να κάνουν βόλτα στον Αχέροντα προκάλεσε αποτροπιασμό.

Το περιστατικό είναι ένα από τα τελευταία βίαια κρούσματα κακοποίησης ζώων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Περίπου 20 ημέρες πέρασαν από το φρικιαστικό περιστατικό στα Νέα Στύρα Ευβοίας, όπου ιδιοκτήτης ταβέρνας τραυμάτισε θανάσιμα την αδέσποτη Μάγκι, χτυπώντας την με καρέκλα στο κεφάλι. Μόλις την περασμένη Τετάρτη και πάλι στην Εύβοια, αυτή τη φορά στην Ιστιαία, έγινε γνωστό ένα νέο περιστατικό κακοποίησης σκύλου, έπειτα από αποκάλυψη του Φιλοζωικού Σωματείου Βόρειας Εύβοιας «Ήρα». Κάποιοι φαίνεται να έκαψαν τα πόδια του αδέσποτου Δία, όπως ήταν γνωστό το σκυλί στην περιοχή, με πυρακτωμένο σίδερο κι αφού το έσυραν στο δρόμο, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα ιδίως στην κοιλιακή χώρα, το κρέμασαν σε δέντρο στο σημείο όπου γίνεται η λαϊκή αγορά.

Όπως τονίζουν ειδικοί και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, την τελευταία πενταετία υπάρχει αύξηση στα περιστατικά κακοποίησης ζώων καθώς και στη βιαιότητα.

Δείτε τους πίνακες από τα Νέα:

 

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ