“Αναμενόμενος ο θρίαμβος του Ερντογάν”

“Αναμενόμενος ο θρίαμβος του Ερντογάν”

 

Για τη νίκη του Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Μάρως Λεονάρδου, ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Χριστόφορος Γιαλουρίδης.

Ο καθηγητής χαρακτήρισε «αναμενόμενο» τον θρίαμβο του Ερντογάν και τόνισε ότι «οι περισσότεροι αναλυτές και οι εκτιμήσεις έδειχναν εκλογή από τον πρώτο γύρο».

«Ο Ερντογάν εδώ και 12 χρόνια περίπου κατάφερε να καθιερωθεί στην Τουρκία ως το αντίπαλο δέος του Ατατούρκ σε επίπεδο ιστορικού θρύλου. Αναδεικνύεται σε έναν παγκόσμιο ηγέτη διότι η Τουρκία πλέον έχει καθιερωθεί ως μία από τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου, σε επίπεδο οικονομίας και πολιτικής ισχύος», σημείωσε ο κ. Γιαλουρίδης.

«Για την Ελλάδα είναι μία «κακή εξέλιξη» στο βαθμό που η Τουρκία δεν είναι μία φίλη χώρα αλλά διεκδικεί παραδοσιακά τον έλεγχο του Αιγαίου και επιχειρεί να υπαγάγει την Ελλάδα στο δικό της ηγεμονικό άρμα», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Η Κύπρος μετά το κούρεμα έχασε την ισχύ της. Αυτό που συνέβη στην Κύπρο ήταν στρατηγικό πλήγμα καθώς είχε μία ισχυρή παρουσία οικονομικά στην περιοχή».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ