Εντοπισμός χασισοφυτείας στο Ρέθυμνο

Εντοπισμός χασισοφυτείας στο Ρέθυμνο

 

Συνελήφθησαν, δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 27 και 31 ετών, καθώς και 31χρονος Έλληνας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Στο πλαίσιο ερευνών για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση με την συνδρομή του Ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε δύσβατη – δασώδη περιοχή στο Μυλοπόταμο Ρέθυμνου, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος (φυτεία) όπου καλλιεργούντο 563 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρα.

Στον συγκεκριμένο χώρο, εντοπίστηκαν, οι δύο αλλοδαποί οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, προέκυψε ότι οι εν λόγω αλλοδαποί, καλλιεργούσαν τη συγκεκριμένη φυτεία, κατ΄ εντολή του 31χρονου, έναντι του χρηματικού ποσού των 2.000 ευρώ μηνιαίος έκαστος.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν δύο αυτοσχέδια καταλύματα, εκ των οποίων το ένα ήταν εντός της φυτείας και το δεύτερο βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και ήταν ειδικά διαμορφωμένο για να χρησιμοποιείται ως παρατηρητήριο.

Άμεσα αναζητήθηκε ο 31χρονος, όπου εντοπίστηκε, ενώ στη θέα των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει και αφού ακινητοποιήθηκε συνελήφθη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ