Η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης

Η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης

Της Άννας Κανδύλη

Τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, στον Άρειο Πάγο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο επέλεξε με ομόφωνη απόφαση το Υπουργικό Συμβούλιο, ύστερα από σχετική εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνεια και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, «η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στηρίχθηκε στην επετηρίδα, το ήθος και την επιστημονική κατάρτιση των επιλεγέντων».

-Για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Α.Π κ. Αθανάσιος Κουτρομάνος.  

-Για τη θέση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ κ. Νικόλαος Αγγελάρας.                                

-Για τη θέση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μιχαήλ Ζυμής.

Παράλληλα προήχθησαν:

-Στο βαθμό των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου οι Αρεοπαγίτες κ.κ  Βιολέττα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλλης και Παναγιώτης Ρουμπής.  

-Στο βαθμό των Αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι Σύμβουλοι κ.κ Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Αννα Λιγωμένου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε:

«Ο Πρωθυπουργός ζήτησε και σε αυτό συμφώνησε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης να τηρηθεί η επετηρίδα και να ληφθεί υπόψη το ήθος, η επιστημονική κατάρτιση και οι διοικητικές ικανότητες των υπό προαγωγή. Και αυτό πράξαμε. Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιλεγέντες θα υπηρετήσουν επάξια τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, όπως έπραξαν μέχρι σήμερα και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προάσπιση των θεσμών καθώς και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, που αποτελεί απαίτηση των πολιτών και προϋπόθεση ανάπτυξης της πατρίδας μας».     

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ