Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τις προαγωγές

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τις προαγωγές 

Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Σήμερα το απόγευμα, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα ανακοινωθούν οι προαγωγές σε κορυφαία κλιμάκια της δικαιοσύνης.

Τη σχετική εισήγηση για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν, όσες θέσεις έμειναν κενές, μετά τις συνταξιοδοτήσεις στο τέλος Ιουνίου θα κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν θα γίνουν «βουτιές» στην επετηρίδα, αλλά θα ακολουθηθεί, ως επί το πλείστον, η σειρά αρχαιότητας.

Στον Άρειο Πάγο, από την προεδρία του οποίου αποχώρησε στις 30 Ιουνίου, ύστερα από επιτυχή θητεία ο Μ. Θεοχαρίδης, η επιλογή θα γίνει, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες ενδείξεις, ανάμεσα στους δύο αρχαιότερους αντιπροέδρους ΑΠ Αθ. Κουτρομάνο και Γ. Χρυσικό.

Για την προεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απ’ όπου αποχώρησε, λόγω ορίου ηλικίας, ο Ιω. Καραβοκύρης, περισσότερες πιθανότητες  φαίνεται να συγκεντρώνει  ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος Ν. Αγγελάρας, χωρίς να αποκλείεται και η επιλογή της αμέσως αρχαιότερης Φλ. Καλδή, με καταγωγή  από τη Μεσσηνία, η οποία είχε μεταταγεί από τον υπαλληλικό κλάδο το 1993.

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αναλάβει ένας εκ των δύο το αξίωμα του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας του ΕΣ, χωρίς να αποκλείεται  και η επιλογή κάποιου εκ των νεότερων αντιπρόεδρων, Αν. Θεοτοκάτου, Σ. Ντούνη, Μ. Ζυμή ή τον επίτροπο επικρατείας Α. Νικητάκη.

Για τις τέσσερις θέσεις νέων αντιπροέδρων στον Άρειο Πάγο η επιλογή θα γίνει ανάμεσα στους αρεοπαγίτες Β. Κυτέα, την πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Β. Θάνου – Χριστοφίλου, Γ. Γεωργέλλη, Π. Ρουμπή, Αν. Δουλγεράκη και  Κων. Φράγκο.

Για τις αντίστοιχες τέσσερις θέσεις αντιπροέδρων στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το Υπουργικό Συμβούλιο θα επιλέξει ανάμεσα στους Συμβούλους ΕΣ Χρ. Καραμαδούκη, Μ. Βλαχάκη, Ν. Μηλιώνη, Αν. Λιγωμένου, Γ. Βοΐλη, Κ. Κωστόπουλο, Γ. Μαραγκού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ