Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι στους Κομποτάδες-Έγινε η κηδεία του 9χρονου

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι στους Κομποτάδες-Έγινε η κηδεία του 9χρονου

Η κηδεία του 9χρονου, που βρήκε τραγικό θάνατο όταν τον καταπλάκωσε πλάτανος στην πλατεία χωριού της Λαμίας, έγινε το μεσημέρι στην Αλβανία.

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι από τις Κομποτάδες που πήγαν μέχρι την Αλβανία για να πουν το τελευταίο αντίο στον 9χρονο Μπάμπη και να συμπαρασταθούν στους τραγικούς γονείς.

Το κλίμα στο χωριό είναι βαρύ. Κάποιοι αποφεύγουν να περάσουν ακόμη και από την πλατεία. Άλλοι περνούν και κάνουν το σταυρό τους, ενώ οι περισσότεροι κάθονται και κοιτάζουν τον πεσμένο πλάτανο βουβοί, μη μπορώντας να πιστέψουν πως από τη μια στιγμή στην άλλη τους βρήκε τόσο μεγάλο κακό.

 

Τα παιδιά που ήταν εκείνο το βράδυ στην πλατεία και έπαιζαν μαζί με τα δυο αδελφάκια, που καταπλακώθηκαν, έχουν υποστεί σοκ. Το ίδιο και οι μητέρες τους, που συνέχεια λένε και ξαναλένε ότι στη θέση του Μπάμπη θα μπορούσε να ήταν τα δικά τους παιδιά.

Κάποιες από τις μητέρες σε συνεννόηση με την κοινότητα πήραν την πρωτοβουλία και ζήτησαν ψυχολογική υποστήριξη για τα παιδιά τους και για τις ίδιες.

Αύριο στις 10:00 το πρωί στο γραφείο της κοινότητας στην πλατεία των Κομποτάδων θα βρεθούν ψυχολόγοι από τη Φθιωτική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας (Φ.Ε.Ψ.Υ.) για να τους μιλήσουν και να τους στηρίξουν ψυχολογικά.

 

Έρευνα σε βάθος ζήτησε ο Εισαγγελέας Λαμίας

Το πεσμένο πλατάνι είναι ακόμα εκεί, αφού πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες πριν απομακρυνθεί.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε ένα τμήμα του κορμού να κρατηθεί και να φυλαχτεί, ενώ παράλληλα ζήτησε και πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς, έτσι ώστε να διερευνηθούν σε βάθος και με κάθε λεπτομέρεια όλες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό συμβάν.

Ήταν η κακιά στιγμή ή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το κακό; Θα μπορούσαν να είχαν καταλάβει ότι ένας κορμός που εξωτερικά έδειχνε υγιής, από μέσα ήταν σάπιος και τελικά μετατράπηκε σε φονικό όπλο;

Πάντως όπως έλεγε στο LamiaReport ένας από τους κατοίκους το κόσμημα του χωριού τους, η πλατεία, ποτέ δεν θα είναι όπως ήταν. «Όταν χάνεται ένα αγγελούδι με τέτοιο τραγικό τρόπο, όλα τα άλλα δεν έχουν πλέον σημασία. Ήμασταν υπερήφανοι για την πλατεία μας και τα πλατάνια της. Τώρα θα τα κοιτάμε και θα σκεφτόμαστε το κακό που έγινε. Μακάρι να μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω….»

 

Πηγή: LamiaReport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ