Πολύωρο χειρουργείο για το αγοράκι που ακρωτηριάστηκε το χέρι του

  • επικοινωνία

14 Δεκεμβρίου 2019 | Εορτάζουν:
  • Αρριανός
  • Λεύκιος
  • #Τουρκία
  • #Ετεοκλής

  • Πολύωρο χειρουργείο για το αγοράκι που ακρωτηριάστηκε το χέρι του

    11:47 πμ, Κυριακή 27 Ιουλ 2014 11:47 πμ, Κυριακή 27 Ιουλ 2014

    Κοινωνία

    Πολύωρο χειρουργείο για το αγοράκι που ακρωτηριάστηκε το χέρι του

    Δώδεκα ολόκληρες ώρες, τρεις χειρουργοί της ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Χατζηκώστα, στα Ιωάννινα, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να «σώσουν» το χέρι του μικρού αγοριού που το έβαλε στο πλυντήριο ρούχων.

    Υπενθυμίζεται ότι το αγγελούδι, τριάμισι ετών, τραυματίστηκε σοβαρά στο σπίτι του στα Σύβοτα, όταν, για λίγα λεπτά, διέφυγε από την προσοχή της γιαγιάς του. Η παιδική περιέργεια το οδήγησε στο παλιό πλυντήριο ρούχων που βρίσκονταν σε λειτουργία. Άνοιξε την πόρτα και έβαλε μέσα το χέρι του. Αποτέλεσμα ήταν ο βαρύτατος τραυματισμός και ο ακρωτηριασμός του.

    Το παιδάκι οδηγήθηκε σε ιδιώτη γιατρό που υπάρχει στα Σύβοτα, ο οποίος προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και, στη συνέχεια, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

    Αμέσως, σήμανε συναγερμός στην ορθοπεδική κλινική και, λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι, το παιδάκι εισήχθη στο χειρουργείο. Επί δώδεκα ώρες, οι γιατροί βρίσκονταν πάνω από το παιδάκι, με μοναδικό σκοπό να σώσουν το χέρι του και να το γλιτώσουν από μία βαριά αναπηρία για το υπόλοιπο της ζωής του.

    Το χέρι του παιδιού ήταν σε πολύ κακή κατάσταση από τον τραυματισμό. Τελικά, η συγκόλληση έγινε, ενώ οι επόμενες ημέρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες.

    «Το νοσοκομείο ήταν σε πλήρη ετοιμότητα από τη στιγμή που ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό. Έγινε η απαραίτητη προετοιμασία, μέχρι να φτάσει το παιδάκι και με τον ερχομό του μπήκε στο χειρουργείο. Το νοσοκομείο, η κλινική και όλο το προσωπικό, ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο βαθμό και με τον καλύτερο τρόπο. Τώρα αισιοδοξούμε για την έκβαση της επέμβασης», δήλωσε στο Epiruspost.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Λάμπρος Γεωργόπουλος.

    Πηγή epiruspost.gr

    Διαβάστε επίσης:

    Σοβαρό ατύχημα με θύμα ένα μικρό αγόρι

    • ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
    • ΑΓΟΡΑΚΙ
    • ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ
    • 12 ΩΡΕΣ
    • ΠΟΛΥΩΡΟ
    • 3,5 ΕΤΩΝ
    • ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΧΕΡΙ
    • Share
    • Tweet
    • Share
    • Email
    σχολίασε κι εσύ
    σχετικά άρθρα
    • Σοβαρό ατύχημα με θύμα ένα μικρό αγόρι

      Σοβαρό ατύχημα με θύμα ένα μικρό αγόρι

    • ΒΙΝΤΕΟ-Ο εξάχρονος «βασιλιάς» του ρόλερ σκέιτ

      ΒΙΝΤΕΟ-Ο εξάχρονος «βασιλιάς» του ρόλερ σκέιτ

    • Ολόκληρο το χρονικό της συμπλοκής με τον Νίκο Μαζιώτη-2 τουρίστες τραυματίες

      Ολόκληρο το χρονικό της συμπλοκής με τον Νίκο Μαζιώτη-2...

    • ΒΙΝΤΕΟ-Συγγενής καρδιοπαθούς: Θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη

      ΒΙΝΤΕΟ-Συγγενής καρδιοπαθούς: Θα προσφύγουμε στη δικαιο...

    • Νεκρός ο καρδιοπαθής που κατήγγειλε το "φακελάκι"-Τι έλεγε πριν λίγες μέρες

      Νεκρός ο καρδιοπαθής που κατήγγειλε το "φακελάκι"-Τι έλ...

    • Σοκ-Η Μεξικανή που έδεσε στο μπαλκόνι τον 4χρονο γιο της

      Σοκ-Η Μεξικανή που έδεσε στο μπαλκόνι τον 4χρονο γιο τη...

    • ΦΩΤΟ-Πλυντήριο ρούχων με… ψάρια

      ΦΩΤΟ-Πλυντήριο ρούχων με… ψάρια

    • ΦΩΤΟ-Η ιστορία πίσω από το κούρεμα του Ρονάλντο

      ΦΩΤΟ-Η ιστορία πίσω από το κούρεμα του Ρονάλντο

    • Ιατρικό θαύμα στο ΠΑΓΝΗ

      Ιατρικό θαύμα στο ΠΑΓΝΗ

×
  • το blog μου
  • πολιτική
  • οικονομία
  • διεθνή
  • κοινωνία
  • αθλητισμός
  • lifestyle
  • media
  • στήλες
  • ξεχωρίζουν
  • εκπομπές
  • Όροι Χρήσης
  • Επιστροφή στην κορυφή ▲
© 2019 enikos.gr
↑