Συνελήφθη ανήλικος “ελαφροχέρης”

Συνελήφθη ανήλικος “ελαφροχέρης”

Ένας 17χρονος νεαρός συνελήφθη στην Πάτρα δικογραφία για διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί και μία 41χρονη γυναίκα, ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου.

Χθες το πρωί, συνελήφθη στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ο 17χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, τις οποίες τέλεσε μαζί με δύο συνεργούς του, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί και μία 41χρονη ημεδαπή γυναίκα ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου με την κατηγορία της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, ο 17χρονος ενεργώντας από κοινού με δύο ακόμα συνεργούς του, αφαίρεσε από 77χρονη γυναίκα με αιφνιδιαστική κίνηση, μια χρυσή αλυσίδα αξίας 1.500 ευρώ.

Για τον εντοπισμό των δραστών ενεργήθηκαν αναζητήσεις με αποτέλεσμα να εντοπιστεί χθες το πρωί, από αστυνομικούς και να συλληφθεί.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 17χρονο βρήκαν στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Ο 17χρονος, τους τελευταίους πέντε μήνες, ενεργώντας κατά περίπτωση, από κοινού με δύο ακόμα συνεργούς του, είχε διαπράξει ακόμα μία ληστεία και δύο κλοπές αλυσίδων σε πεζές γυναίκες.

Ως τρόπο δράσης, ο 17χρονος με τους συνεργούς του επέλεγαν, ηλικιωμένες πεζές γυναίκες, από τις οποίες με αιφνιδιαστικές κινήσεις αλλά, και με χτυπήματα με τα χέρια και τα πόδια, αφαιρούσαν τις χρυσές αλυσίδες από το λαιμό τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία,  ο 17χρονος, λίγη ώρα πριν συλληφθεί, είχε μεταβεί στο κατάστημα ενεχυροδανειστήριο της 41χρονης, στην Πάτρα, προκειμένου να αφήσει ως ενέχυρο τη χρυσή αλυσίδα της 77χρονης.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία, συνελήφθη και η ιδιοκτήτρια του ενεχυροδανειστηρίου, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο κατάστημά της βρέθηκαν μεταξύ άλλων, δέκα χρυσές αλυσίδες λαιμού, βέρες, και άλλα κοσμήματα τα οποία δεν είχαν καταχωρηθεί στο βιβλίο του καταστήματος τα οποία και κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής.

Από τα κοσμήματα που κατασχέθηκαν, βρέθηκε μία χρυσή αλυσίδα, την οποία ο 17χρονος είχε αφαιρέσει από μία 68χρονη γυναίκα πριν τρεις ημέρες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο, ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ