Μετέφερε κοκαΐνη από την Ολλανδία

Μετέφερε κοκαΐνη από την Ολλανδία

Μία 53χρονη γυναίκα που ερχόταν με πλοίο από τα Χανιά συνελήφθη στο λιμάνι του Πειραιά γιατί είχε στο σακίδιο της σχεδόν 6 κιλά κοκαΐνης, την οποία μετέφερε από την Ολλανδία.

Η  53χρονη ημεδαπή συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε στρατολογηθεί από διεθνή σπείρα εισαγωγής κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Μετά από έρευνες της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, το Α.Τ. Αερολιμένα Χανίων και τη D.E.A. Αθηνών , η 53χρονη, προερχόμενη από τα Χανιά, όπου είχε αφιχθεί την προηγούμενη ημέρα το βράδυ αεροπορικώς από την Ολλανδία, εντοπίστηκε να μεταφέρει, επιμελώς κρυμμένη σε διπλά τοιχώματα δύο σακιδίων πλάτης, την ποσότητα της κοκαΐνης βάρους -5 .810 – γραμμ.

Την κοκαΐνη είχε προμηθευθεί προ τριημέρου από άγνωστο άτομο στην Κένυα Αφρικής.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η 53χρονη στρατολογήθηκε από έναν Τανζανό υπήκοο, μέλος διεθνούς σπείρας, που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή κοκαΐνης στην Ευρώπη, προκειμένου να μεταβεί στην Κένυα, να παραλάβει την κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης και να τη μεταφέρει, μέσω Ολλανδίας, στην Ελλάδα.

Η συλληφθείσα, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ