Οι ευχές των Ειδικών Φρουρών στο συνάδελφό τους

Οι ευχές των Ειδικών Φρουρών στο συνάδελφό τους

 

Τη συμπλοκή της αστυνομίας με τον καταζητούμενο, Νίκο Μαζιώτη, σχολίασε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, στέλνοντας ευχές για ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφό τους που τραυματίστηκε ελαφρά. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα λόγια περιττεύουν, όταν ο επαγγελματισμός και το θάρρος κυριαρχούν σε ένα περιστατικό με πρωταγωνιστές έναν μακελάρη τρομοκράτη απέναντι σε Συναδέλφους της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και ενός Συναδέλφου Ειδικού Φρουρού που είχε διατεθεί στην πάταξη άλλου  είδους  παράνομων ενεργειών.

Η Ελληνική Αστυνομία στο σύνολο της απολαμβάνει για ακόμη μια φορά εξ αιτίας τους τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας.

Η πρώτη σκέψη και ενέργειές μας στράφηκαν στην κατάσταση της υγείας των εμπλεκόμενων Συναδέλφων και ιδιαίτερα του Συναδέλφου που διακομίστηκε τραυματισμένος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τις επισκέψεις μας διαπιστώσαμε ότι η ζωή του και η υγεία του δεν διατρέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Ευχόμαστε και επιθυμούμε το συντομότερο δυνατό να αναρρώσει και να επιστρέψει στην οικογένεια του και το  παιδί του.

Πρέπει να επισημάνουμε και να επιμείνουμε  σήμερα όπως και στο παρελθόν,  γενόμενοι ίσως και γραφικοί, τις τραγικές ελλείψεις στα μέσα και τον εξοπλισμό εκτέλεσης υπηρεσίας και αντιμετώπισης του σκληρού εγκλήματος.

Η Κυβέρνηση εκτός από τιμητής των θετικών αποτελεσμάτων θα πρέπει να θωρακίσει με τα απολύτως απαραίτητα εφόδια τους αστυνομικούς της, ώστε και στο μέλλον να προσδοκούμε αποτελέσματα και πλήγματα στο έγκλημα και τους εγκληματίες και όχι θύματα αστυνομικούς που στερούνται αλεξίσφαιρα, κράνη και άλλα εφόδια απολύτως απαραίτητα να προστατέψουν τη ζωή τους. Να κλείσει επίσης τους νομικούς -δικαστικούς  διαδρόμους που επιστρέφουν τους εγκληματίες στην κοινωνία, απειλώντας την με νέα αιματοκυλίσματα.

Η πολιτεία διέθεσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό επικήρυξης του τρομοκράτη με σκοπό να εκμεταλλευτεί κάθε τρόπο που θα οδηγήσει στη σύλληψή του. Το ίδιο χρηματικό ποσό έχει  ηθικό απαρέγκλιτο χρέος και προτείνουμε, τις αμέσως επόμενες μέρες  να δεσμευθεί δημόσια δια των συναρμοδίων Υπουργών  και να το διαθέσει σε κάλυψη και αγορά εξοπλισμού στην ΔΙ.ΑΣ και όπου επίσης υπάρχει ύψιστη ανάγκη για τέτοιου είδους κάλυψη.

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής επαναλαμβάνει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση του Συναδέλφου Ειδικού Φρουρού».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ