Ελεύθερος με εγγύηση ο Σπύρος Τραυλός

Ελεύθερος με εγγύηση ο Σπύρος Τραυλός

Πενήντα χιλιάδες ευρώ εγγύηση, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του επιβλήθηκαν στον πρώην διευθυντή εξοπλισμών, Σπύρο Τραυλό, μετά την απολογία του σήμερα στον ανακριτή διαφθοράς, Γ. Μαλλή.

Το στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για κακουργηματική απιστία σχετικά με την μη υλοποίηση έργων αντισταθμιστικών ωφελημάτων, ποσού περίπου 72 εκατομμυρίων ευρώ που υπογράφηκαν, με βάση την συμφωνία για την προμήθεια των υποβρυχίων. Τα έργα αυτά ωστόσο  φαίνεται να έμειναν ανεκτέλεστα ή ανολοκλήρωτα.

Σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ, αντισταθμιστικά έργα συνολικού ποσού 300 εκατομμυρίων ευρώ, που συμφωνήθηκαν για δύο συμβάσεις των υποβρυχίων, δεν εκτελέστηκαν ποτέ.

Η πρώτη από τις επίμαχες συμφωνίες αφορούσε αντισταθμιστικά ύψους, περίπου 280 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων, κατά την δικογραφία, έργα ύψους περίπου 240 εκατομμυρίων παρέμειναν ανεκτέλεστα. Η εν λόγω σύμβαση αφορά στην περίοδο θητείας στο ΥΕΘΑ των Άκη Τσοχατζόπουλου και Γ. Σμπώκου.

Η δεύτερη σύμβαση για την οποία κλήθηκε ο κ. Τραυλός – η 21Β/2002- είχε ως αντικείμενο την ανάθεση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., τον εκσυγχρονισμό και την γενική επισκευή τριών συν ένα (3+1) υποβρυχίων κλάσεως Ποσειδών τύπου 209.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον κατηγορούμενο πρώην γραμματέα εξοπλισμών από την πλευρά του ΥΕΘΑ και από τον επίσης κατηγορούμενο για τα εξοπλιστικά πρώην επικεφαλής των Ελληνικών Ναυπηγείων, Σωτήρη Εμμανουήλ. Το έργο προσδιορίστηκε στο ποσό των 826.173.947 ευρώ και, κατά το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το ανεκτέλεστο έργο των προγραμμάτων ανέρχεται στα 72.654.175 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Χαλκίδα-Βρέθηκε όπλο

Δύο χρόνια ακόμη πρόωρη σύνταξη στους ψαράδες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ