Νεκρός ο καρδιοπαθής που κατήγγειλε το “φακελάκι”-Τι έλεγε πριν λίγες μέρες

Νεκρός ο καρδιοπαθής που κατήγγειλε το “φακελάκι”-Τι έλεγε πριν λίγες μέρες

Τραγικό θάνατο βρήκε ο συνταξιούχος καρδιοπαθής, ο οποίος κατήγγειλε ότι τον εκβίαζε για φακελάκι, ένας καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού και αρνούνταν να τον χειρουργήσει, αν δεν έπαιρνε τα χρήματα.

Συγκεκριμένα, ο άτυχος συνταξιούχος χειρουργήθηκε πριν δύο ημέρες, αλλά λίγες ώρες αργότερα, έχασε τη μάχη μέσα στην εντατική.

Όπως ανέφερε ο ανιψιός του 66χρονου στο MEGA, «την Κυριακή το πρωί πήγαμε τον είδαμε ήταν μια χαρά ο άνθρωπος, οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι όλα πήγαν πολύ καλά.  Φύγαμε να πάμε στο σπίτι και πριν φτάσουμε στο σπίτι μας πήραν τηλέφωνο ότι ο ασθενής τελείωσε».

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο ανιψιός του ασθενή κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για φακελάκι, καθώς για 18 ημέρες καθυστερούσε την επέμβαση προκειμένου να βάλει στην τσέπη του 1500 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω γιατρός, συνελήφθη μέσα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με τις κατηγορίες της δωροληψίας και της απόπειρας εκβίασης κατ’ επάγγελμα, εξακολούθηση και συνήθεια, σε βαθμό κακουργήματος, όπως είχε ανακοινωθεί από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Η υπόθεση

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε, ύστερα από την καταγγελία του 66χρονου, ο οποίος εισήχθη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, συνεπεία εμφράγματος, νοσηλεύτηκε στην Εντατική Μονάδα και, στη συνέχεια, στην καρδιολογική κλινική, όπου διαγνώστηκε από τους θεράποντες ιατρούς η ανάγκη να χειρουργηθεί άμεσα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός απαίτησε παράνομα και εκβιαστικά, αρχικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά στο ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς «by pass» (αορτοστεφανιαία παράκαμψη).

Μάλιστα, προκειμένου να πείσει τον ασθενή να ενδώσει στην παράνομη απαίτησή του, επικαλέστηκε προσχηματικά ότι επρόκειτο να του δώσει εξιτήριο από το νοσοκομείο και μετέθεσε σε μελλοντικό χρόνο τη χειρουργική επέμβαση, παρόλο που, σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις, ήταν επιβεβλημένη η συνέχιση της νοσηλείας και η υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση.

Πριν από λίγες μέρες, ο γιατρός, σε συνάντησή του με το νοσηλευόμενο ασθενή, επανέλαβε την παράνομη απαίτησή του για την καταβολή των 500 ευρώ, ζητώντας το ποσό προκαταβολικά, πριν την πραγματοποίηση της εγχείρησης, η οποία ορίστηκε για τις επόμενες ημέρες.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, στις 9-7-2014 στο γραφείο του γιατρού στο νοσοκομείο, συγγενής του ασθενούς του παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο γιατρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, ενώ σε σωματική του έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το προσημειωθέν χρηματικό ποσό των 500 ευρώ

Το χρηματικό ποσό των 355 ευρώ, ως προερχόμενο από παρόμοια παράνομη δραστηριότητα και χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα ιατρών, υπαλλήλου του νοσοκομείου και διάφορα χρηματικά ποσά, που αποτελούν αντικείμενο περαιτέρω συναφούς έρευνας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προανάκρισης, προέκυψε ότι ο ίδιος γιατρός, τον περασμένο Μάιο, απαιτούσε εκβιαστικά από άλλο ασθενή, νοσηλευόμενο για εγχείρηση καρδιάς στο ίδιο νοσοκομείο, χρηματικό ποσό 1.500-2.000 ευρώ.

 

 

 

“Είναι κοινός εκβιαστής” είπε ο καρδιοπαθής που κατήγγειλε τον γιατρό για φακελάκι

«Αυτός ο άνθρωπος ήταν ένας κοινός εκβιαστής και τίποτα άλλο» τόνιζε πριν λίγες μέρες ο συνταξιούχος καρδιοπαθής.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, είχε σπεύσει ωστόσο να διευκρινίσει, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνονται γενικεύσεις και να στοχοποιούνται οι γιατροί στο σύνολό τους, καθώς, όπως τόνιζε, ο Ευαγγελισμός διαθέτει πολύ καλούς επιστήμονες, που εκτός των άλλων είναι και «υπέροχοι άνθρωποι».

Ο συνταξιούχος ασθενής, ανέφερε, ότι πήγε στον Ευαγγελισμό με έμφραγμα, και ο εν λόγω καρδιοχειρουργός του ζήτησε 1.500 ευρώ για να τον χειρουργήσει. Παρότι ο ίδιος του ξεκαθάρισε ότι με τη σύνταξη που παίρνει, δεν θα μπορέσει να του δώσει αυτό το ποσό, ο γιατρός ήταν ανένδοτος και του απάντησε ότι δεν θα μπορέσει να τον χειρουργήσει, παρά την κατάσταση της υγείας του.

 

 

Οι γιατροί που τελικά χειρούργησαν τον άτυχο 66χρονο διαπίστωσαν, κατά τη διάρκεια των απαραίτητων εξετάσεων που προηγούνται της επέμβασης, ότι η κατάσταση της υγείας του ασθενούς ήταν πολύ επιβαρυμένη και θεώρησαν ότι ήταν θαύμα που βγήκε ζωντανός από το χειρουργείο.

Οι συγγενείς του συνταξιούχου επικοινώνησαν με το τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να τους ενημερώσουν ότι ο ασθενής  υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, όμως λίγες ώρες μετά κατέληξε στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Οι αστυνομικοί ζήτησαν να γίνει νεκροψία -νεκροτομή καθώς και ιστολογική και τοξικολογική εξέταση.

 

 

*Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ