Μηχανογραφικά-Τι να προσέξετε…

Μηχανογραφικά-Τι να προσέξετε…

Λίγο πριν από τη λήξη της διορίας των οριστικών υποβολών των μηχανογραφικών δελτίων, ο Χρήστος Ατλάσης, καθηγητής στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, δίνει μερικές συμβουλές για τις ευκαιρίες, αλλά και τις παγίδες που κρύβουν αρκετές σχολές που υπάρχουν στο μηχανογραφικό και οι οποίες δεν ανήκουν στις δημοφιλείς επιλογές.

Ειδικότερα, εφέτος, η αμηχανία των υποψηφίων στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού καταγράφηκε με ιδιαίτερη ανησυχία από το υπουργείο, καθώς πέντε ημέρες πριν από το κλείσιμο του ηλεκτρονικού συστήματος, το ποσοστό των οριστικών υποβολών κυμαινόταν στο 10% του αναμενόμενου συνόλου.

Σε μεγάλο βαθμό, αυτό οφείλεται στους υποψηφίους που είναι μπερδεμένοι από τις πολλές επιλογές σχολών, αλλά και από τις ελάχιστες γνώσεις για τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρουν στους αποφοίτους τους.

«Αρκετές από τις σχολές του μηχανογραφικού δελτίου δεν επιλέγονται από τους υποψηφίους, διότι η ονομασία τους δεν δίνει σαφή εικόνα για το αντικείμενο ενασχόλησης των αποφοίτων της.

Έτσι, υπάρχουν πανεπιστημιακά τμήματα που δεν απαιτούν υψηλή βαθμολογία για την εισαγωγή των μαθητών, τα οποία έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα ίδια με άλλα τμήματα ΑΕΙ, τα οποία έχουν εύληπτη ονομασία και σαφή επαγγελματικά δικαιώματα.

Η επιλογή σχολών είναι μία ιδιαίτερα λεπτή υπόθεση που απαιτεί από τον υποψήφιο ενημέρωση και αυτογνωσία», επισημαίνει ο κ. Ατλάσης.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

Διαβάστε επίσης:

Δριμύ «κατηγορώ» φοιτήτριας του ΕΜΠ

Πρέβεζα-Έκκληση για βρεφικό γάλα

Πρόλαβε 17χρονη αυτόχειρα η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ