Στη δικαιοσύνη για το πλαφόν προσφεύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Στη δικαιοσύνη  για το πλαφόν προσφεύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει εκ νέου ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) για την κατάργηση της νέας υπουργικής απόφασης για το πλαφόν.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΙΣΑ:

«Όπως ήδη ενημερώσαμε τα μέλη μας την 1η Ιουλίου 2014 εξεδόθη η υπ΄ αριθμόν Υ9/οικ.53768/2014 (ΦΕΚ Β΄/1796/01.07.2014) Υπουργική Απόφαση, δυνάμει της οποίας καθορίζονται ανά ιατρό τα μηνιαία ελάχιστα όρια συνταγογράφησης φαρμάκων δραστικών ουσιών, τα οποία, όπως ορίζεται στην εν λόγω Υ.Α. έχουν προκύψει από στατιστική επεξεργασία δεδομένων συνταγογράφησης του έτους 2013.

Σε συνέχεια λοιπόν των νομικών διαδικασιών που είχαν λάβει χώρα στις αρχές του έτους, ο ΙΣΑ, ενεργώντας πάντα με αίσθημα ευθύνης και προστασίας έναντι των ιατρών, δηλώνει ότι θα προσφύγει εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να ακυρωθεί η προαναφερθείσα Υπουργική Απόφαση, η οποία θέτει και πάλι περιορισμούς στην απρόσκοπτη άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος.

Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, ο ΙΣΑ δεν είναι ενάντια στον έλεγχο εν γένει, είναι, όμως, ενάντια, όταν ο έλεγχος στηρίζεται  μόνο σε λογιστικά στοιχεία. Ο εξορθολογισμός και η εξυγίανση της υγείας θα επιτευχθεί, θέτοντας πρωτίστως τους πυλώνες του ελέγχου, υλοποιώντας τη συνταγογράφηση, βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines) και τη θέσπιση πρωτοκόλλων διαγνωστικών – θεραπευτικών, έτσι ώστε να καθιστά αδύνατη τη μετακύλιση του βάρους στον ίδιο τον ασθενή της επιλογής του φαρμάκου του.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ