Έξι όροφοι που σώζουν ζωές

Στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μπουμπουλίνας, 14 οικογένειες βρήκαν ασφαλές λιμάνι από την αγριότητα της κρίσης, σε ένα κτίριο που παραχωρήθηκε από το Ίδρυμα Χατζηκώνστα.

Ανεβοκατεβαίνει τα σκαλιά της πολυκατοικίας για να κάνει διάφορες δουλειές. Εκείνος είναι, άλλωστε, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει χρέη «διαχειριστή» στο εξαώροφο οίκημα. Όταν οι απαιτούμενες εργασίες στην πολυκατοικία τελειώνουν φεύγει γρήγορα για να αναζητήσει δουλειά. Και όμως, πριν από δύο χρόνια η ζωή του κ. Βασίλη και της οικογένειάς του ήταν διαφορετική.

Επί 20 χρόνια εργαζόταν σε μία εταιρεία καθαρισμού, η οποία αναλάμβανε από μεγάλους φορείς, όπως το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, μέχρι υπουργεία. Το 2012, όμως, έκλεισε. Οι οικονομίες όλων αυτών των ετών έφτασαν για να καλύψουν τις ανάγκες μόλις δύο χρόνων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πια να αντεπεξέλθουν στα έξοδα, αδυνατούσαν να πληρώσουν ακόμη και το ενοίκιο του σπιτιού τους στην Πλατεία Αμερικής.

Από τα μέσα του περασμένου Απριλίου η οικογένεια του κ. Βασίλη και άλλες 13 οικογένειες βρήκαν το σπίτι τους στην Κοινωνική Πολυκατοικία του Δήμου Αθηναίων, επί της οδού Μπουμπουλίνας 36, στο κέντρο της πόλης. Τα 15 μερικώς επιπλωμένα διαμερίσματα που είχε παρουσιάσει πριν από μερικούς μήνες ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης έχουν πλέον ενοίκους, κάποια από αυτά γέμισαν παιδικές φωνές.

Σημειώνεται ότι το κτίριο παραχωρήθηκε από το Ίδρυμα Χατζηκώνστα στο δήμο, ενώ με τη συνεργασία μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρείας Ανθρώπινοι Άνθρωποι η εξαώροφη πολυκατοικία επισκευάστηκε και επιπλώθηκε για να φιλοξενήσει τις οικογένειες.

 

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ