Αποκλεισμένοι από το επίδομα 90% των ανέργων

Αποκλεισμένοι από το επίδομα 90% των ανέργων

Λιγότερο από το 10% των ανέργων ή 102.026 άτομα λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ. Παράλληλα το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ τον μήνα λαμβάνει μόλις το 1,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων.

Τα στοιχεία του ΟΑΕΔ είναι αποκαλυπτικά για τον εφιάλτη που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ανέργων στη χώρα μας: Στην Ελλάδα της κρίσης αποκλεισμένοι από το επίδομα ανεργίας είναι 1.172.817 άνεργοι. Δηλαδή περίπου 90% των ανέργων δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας λόγω των αυστηρών περιορισμών που θέτει η νομοθεσία. Πρόκειται για μία σειρά από προϋποθέσεις που σχετίζονται με τον ελάχιστο αριθμό ημερομισθίων που πρέπει να έχει ο άνεργος τα τελευταία χρόνια και άλλους όρους, οι οποίοι στη χώρα μας – εξαιτίας των πρωτόγνωρων διαστάσεων που προσέλαβε η κρίση – λειτουργούν αποτρεπτικά προκειμένου μεγάλες κατηγορίες ανέργων να ενταχθούν στους δικαιούχους του επιδόματος.

Ακόμη όμως και στις περιπτώσεις που κάποιος άνεργος λαμβάνει το επίδομα ανεργίας, είναι ιδιαίτερα δύσκολο ν α βρει δουλειά στη διάρκεια των 12 μηνών της καταβολής του. Έτσι, μετά τη λήξη του 12μήνου, συνεχίζει να είναι άνεργος και χωρίς επίδομα.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ