Συγκοινωνιακά και αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλονίκη

Συγκοινωνιακά και αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλονίκη

Μια σειρά από συγκοινωνιακά και αντιπλημμυρικά έργα δρομολογεί η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης που ενέκρινε σήμερα τους τρόπους δημοπράτησής τους.

Στην πρώτη κατηγορία, εκείνη των συγκοινωνιακών έργων, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, συντηρήσεις του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, συντηρήσεις ηλεκτροφωτισμού, εργασίες αποκατάστασης προστατευτικών στηθαίων, σημάνσεις, κατασκευές προσβάσεων, συντηρήσεις εργοταξίων και σταθμών αποχιονισμού, ασφαλτοστρώσεις αλλά και η αποκατάσταση της γέφυρας Μπέλλευ στο Λουδία. Το συνολικό ύψος των έργων, που έχουν εγκριθεί από τη Μητροπολιτική Επιτροπή, ανέρχεται σε 3.857.000 ευρώ ενώ είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα ιδίων πόρων, τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Στην κατηγορία των αντιπλημμυρικών έργων οι παρεμβάσεις, ύψους 1.050.000 ευρώ, προβλέπουν τον καθαρισμό ρεμάτων, τη συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων βορείου και νοτίου τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, τον καθαρισμό της κοίτης του χειμάρρου Νέας Απολλωνίας, τη συντήρηση των οχετών αλλά και επεμβάσεις για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Τα παραπάνω θα χρηματοδοτηθούν από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ