Απειλούν με «μπλακ άουτ» οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ

Απειλούν με «μπλακ άουτ» οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ

Σε θέση μάχης οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που προειδοποιούν με διακοπές ρεύματος τις ημέρες συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή.

Αποφασισμένοι για επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις και ευθεία σύγκρουση με την κυβέρνηση εμφανίζονται οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, οι οποίοι αντιδρούν στο πλάνο πώλησης του 30% της εταιρίας και της δημιουργίας μίας θυγατρικής, γνωστής ως «μικρή ΔΕΗ».

Η ΓΕΝΟΠ έχει ήδη ανακοινώσει επαναλαμβανόμενες 48ωρες, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ημέρα όπου θα κατατεθεί στη βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο. Μάλιστα, δεν απoκλείται να υπάρξουν και καταλήψεις σε κεντρικούς σταθμούς παραγωγής ρεύματος.

Ήδη έχει προγραμματιστεί παναττικό συλλαλητήριο την Πέμπτη έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στην οδό Χαλκοκονδύλη. Σήμερα στις 20:30 οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ο δήμος και φορείς της Μεγαλόπολης, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Χθες, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στην Έδεσσα.

Επιπλέον, οι συνδικαλιστές είχαν ανακοινώσει ότι την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, επρόκειτο να πραγματοποιηθούν καταλήψεις στις πύλες των σταθμών παραγωγής ρεύματος στην Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και τη Φλώρινα. Ωστόσο, προς το παρόν ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης δεν επιβεβαιώνει έναν τέτοιο σχεδιασμό.

Στόχος των συνδικαλιστών ενόψει της έναρξης της συζήτησης για το νομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή είναι οι κινητοποιήσεις τους να μην είναι αποκομμένες από την κοινωνία αλλά να συμμετέχουν σε αυτές όλες οι τοπικές κοινωνίες.

Για τον σκοπό αυτό, επιθυμούν να υπάρχουν στις εισόδους των μονάδων – μαζί με τους εργαζόμενους – εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών, περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι, οι φορείς, τα επιμελητήρια και οι εμπορικοί σύλλογοι.

Οι κινητοποιήσεις «έρχονται» σε μία περίοδο κατά την οποία οι θερμοκρασίες στη χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλές και εκφράζονται φόβοι για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Επίσης, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι δύο μήνες του χρόνου όπου ο τουρισμός χτυπάει «κόκκινο».

Πηγή: euro2day.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ