Εισαγωγή 68.000 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς

Εισαγωγή 68.000 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς

Τη διαθεσιμότητα 68.000 θέσεων για παιδικούς σταθμούς την επόμενη σχολική χρονιά προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου χθες στη Βουλή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτη, ο υφυπουργός είπε πως το ερχόμενο διάστημα θα υπάρξει προκήρυξη για εισαγωγή σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς 68.000 παιδιών με κριτήρια κοινωνικά, μέσω χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ αλλά και από την ανακατανομή κονδυλίων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το ποσό που υπολογίζεται κυμαίνεται μεταξύ 162-165 εκατ. ευρώ, ενώ προτεραιότητα θα καθοριστεί βάσει κοινωνικών κριτηρίων. Αυτά είναι η οικονομική κατάσταση της οικογένειας, ο αριθμός των παιδιών, αν πρόκειται για άτομα με αναπηρία, άνεργους γονείς.

Επίσης γίνεται προσπάθεια να εξοικονομηθούν πρόσθετοι πόροι από τα υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, όπως και επιχορηγήσεις από ιδιώτες, οπότε θα προστεθούν και άλλα παιδιά στον αριθμό των 68.000.

Πρόγραμμα

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», δηλώνοντας ότι θα συνεχιστεί και μετά τις 30.9.14, ενώ έως τις 4.7.14 θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα, και παράλληλα επεσήμανε πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για ανανέωση των συμβάσεων όσων απασχολούνται σε αυτό.

Νωρίτερα ο ίδιος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, τόνισε ότι όσοι επαγγελματίες οφείλουν εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία, από το 2011 έως σήμερα, θα μπορούν να απευθύνονται στον ΟΑΕΕ και στο Ταμείο Αυτοαπασχολουμένων προκειμένου να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας τα δικά τους και των μελών των οικογενειών τους μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου του 2015.

 

Πηγή: Έθνος

 

Διαβάστε επίσης

Τέλος στους δωρεάν παιδικούς σταθμούς

Προσλήψεις 7.204 μόνιμων και εποχικών το καλοκαίρι

Ελέγχους σε παιδότοπους και παιδικές χαρές ζητά ο Μιχελάκης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ