“Ο Πάλλης προσκόμισε νέα αποδεικτικά στοιχεία”

“Ο Πάλλης προσκόμισε νέα αποδεικτικά στοιχεία”

Της Άννας Κανδύλη

Μετά την αποφυλάκιση του Αναστάσιου Πάλλη με βούλευμα του Συμβουλίου πλημμελειοδικών, ο δικηγόρος του, Γρηγόρης Τσόλιας επισήμανε ότι πέραν των νομικών επιχειρημάτων που ανέπτυξε ο επιχειρηματίας στο υπόμνημα του, προσκόμισε επιπλέον στο δικαστικό συμβούλιο, για πρώτη φορά από την απολογία του, σειρά νέων αποδεικτικών στοιχείων από τα οποία προκύπτει η αθωότητά του και δη, ότι :

α) το δάνειο των 5,8 εκ. ευρώ υπήρξε καθόλα ενήμερο και εξυπηρετείτο κανονικά μέχρι που η Τράπεζα FBB το κατήγγειλε για δικούς της λόγους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ποινική δικογραφία σε βάρος του, εκ του μη όντος

β) η αποπληρωμή του δανείου ήταν πλήρως εξασφαλισμένη αφού ο κ. Πάλλης είχε προβεί σε παροχή υποσχετικής επιστολής για την προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας FBB σε ακίνητο μεγαλύτερης αξίας

γ) Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αρ. 9636/13-8-2013 απόφασή του επέτρεψε στην Τράπεζα FBB να εγγράψει προσημείωση υποθήκης στο ακίνητο που αφορούσε η υποσχετική επιστολή, μέχρι του ποσού των 7,1 εκ. ευρώ, γεγονός το οποίο συνεπάγεται την πλήρη εξασφάλιση της Τράπεζας και αποδεικνύει την, από μέρους του κ. Πάλλη, έλλειψη δόλου πρόκλησης ζημίας σε βάρος της Τράπεζας.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσόλιας: «Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι ο κ. Πάλλης δεν είναι ύποπτος φυγής, καθώς αυτοβούλως επέστρεψε στην Ελλάδα και εμφανίσθηκε στις δικαστικές αρχές, ότι δεν έχει καταδίκες για ομοειδείς πράξεις, ότι άπαντες οι συγκατηγορούμενοι του βρίσκονται εκτός φυλακής, ότι δεν υφίσταται πλέον ενεργός οφειλή ως προς το δάνειο και ότι δεν είναι πιθανό να τελέσει νέα εγκλήματα».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Αποφυλακίστηκε ο Αναστάσιος Πάλλης 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ