ΒΙΝΤΕΟ-Εγκαινιάστηκε πύλη του Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Τρίπολη

ΒΙΝΤΕΟ-Εγκαινιάστηκε πύλη του Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Τρίπολη

Η 6η πύλη – πόλος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου είναι γεγονός για την Τρίπολη. Το απόγευμα της Παρασκευής έγιναν τα εγκαίνια στο Πετροπούλειο κληροδότημα στην πλατεία Πετρινού, όπου θα στεγάζεται η Πύλη.

“Στόχος είναι η καλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και η στήριξη των φοιτητών” δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΑΠ Κοκκώσης Χάρης και πρόσθεσε ότι είναι μία δράση, η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και, παράλληλα, αποσκοπεί στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο σε μέγεθος πανεπιστήμιο στη χώρα, μετρά 12 χρόνια ζωής, έχει τεράστια ζήτηση από τον κόσμο που επιθυμεί να φοιτήσει. Έχουν δικαίωμα εγγραφής άτομα άνω των 23 ετών και διαθέτει 25 μεταπτυχιακά και 6 προπτυχιακά προγράμματα σπουδών (31 συνολικά). Δίνει την ευκαιρία σε όλους οποιασδήποτε ηλικίας να φοιτήσουν, είναι δημόσιο ίδρυμα, ισότιμο με όλα τα άλλα, έχει θεματικές ενότητες, όχι τμήματα και μαθήματα, όπως στα υπόλοιπα. Δίδονται βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή και οποιαδήποτε ενημέρωση και στήριξη οι φοιτητές μπορούν πλέον να την έχουν από την Τρίπολη.

Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά την ομιλία του, είπε ότι “το ελληνικό ανοιχτό πανεπιστήμιο, όταν πρωτολειτούργησε, αποτέλεσε τομή για τα πανεπιστημιακά πράγματα της εποχής, πλέον είναι ένα σύγχρονο εργαλείο και οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε”.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης μίλησε για τη σημασία αξιοποίησης του Πετροπουλείου κληροδοτήματος, το οποίο το 2011 παρέλαβαν σαν ερείπιο και σήμερα παραδόθηκε στο ανοιχτό πανεπιστήμιο. “Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος, λόγω της γραφειοκρατίας, γιατί είναι και διατηρητέο κτίριο και κληροδότημα παράλληλα” είπε.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΑΠ και πρώην Νομάρχης Αρκαδίας, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ενημέρωσε ότι πλέον οι φοιτητές, αντί να πηγαίνουν στην Πάτρα, όπως γινόταν μέχρι τώρα, θα εξυπηρετούνται εδώ και έτσι θα γνωρίσει ανάπτυξη τόσο η πόλη όσο και η Αρκαδία, γενικότερα. Η επιλογή της Τρίπολης έγινε, αφού ελήφθη υπόψη ότι αποτελεί την έδρα της Περιφέρειας και είναι εύκολη η πρόσβαση από τις άλλες πόλεις (από την Αργολίδα, τη Λακωνία, την Κορινθία και τη Μεσσηνία).

“Η νέα γενιά θα απολαύσει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και είναι χρέος της κοινωνίας να το διασφαλίσει αυτό” υποστήριξε, ενώ συμπλήρωσε ότι “το ΕΑΠ παρουσιάζει εντυπωσιακά επιστημονικά αποτελέσματα, έχει 40 χιλιάδες φοιτητές και 2.000 καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό”.

Ο Π. Γιαννόπουλος δήλωσε επιπλέον ότι θα ήταν όφελος του πανεπιστημίου να δεχτεί και να υπογράψει συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κάτι που πρότεινε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Τέλος, τόνισε την αναγκαιότητα επέκτασης και αναβάθμισης της πύλης – πόλου στην Τρίπολη, από δω και πέρα, με γνώμονα φυσικά την εξωστρέφεια.

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Δείτε τις φωτιογραφίες και το βίντεο:

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Διαβάστε επίσης:

Ζητούν να ονομαστεί ο σταθμός στην περιοχή τους “διόδια Πηδήματος”

«Έπεσε» το Facebook και πήγαν στο Twitter

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ