Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε κάνναβη

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε κάνναβη

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε στη χώρα μας από την Αλβανία ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες, στη συνέχεια, προωθούσε σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, χρησιμοποιώντας τη χώρα μας σαν ενδιάμεσο διαμετακομιστικό κέντρο.

Στο πλαίσιο ερευνών, αποκαλύφθηκε πλήρως η εγκληματική  δράση της οργάνωσης.

Ειδικότερα, σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν την 12-6-2014 σε Αττική και Λάρισα, συνελήφθησαν συνολικά πέντε μέλη της οργάνωσης, από τα οποία τρία άτομα (μία 57χρονη γυναίκα και δύο άντρες ηλικίας 65 και 41 ετών), καθώς και δύο αλλοδαπές γυναίκες, ηλικίας 39 και 30 ετών, υπήκοοι Ουκρανίας και Ρουμανίας, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 12-6-2014, κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στους Θρακομακεδόνες Αττικής ο 41χρονος και η 39χρονη υπήκοος Ουκρανίας να μεταφέρουν εντός επισυρόμενου θαλάμου – ψυγείου, Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 107 κιλών και 100 γραμμαρίων, ενώ μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας στη Λάρισα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν η 57χρονη μαζί με τον 65χρονο και την 30χρονη υπήκοο Ρουμανίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με ιεραρχική δομή, διαρκή δράση, διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), με σκοπό την εισαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία σε χώρες της Ευρώπης δια μέσου της Ελλάδας.

Αναφορικά με τους ρόλους των μελών της οργάνωσης προκύπτει ότι η 57χρονη από κοινού με άλλο άτομο που βρίσκεται έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών, είχαν ηγετικό ρόλο και ενεργούσαν ως εντολείς των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, προκύπτει ότι τα ναρκωτικά τα τοποθετούσαν σε διαμορφωμένες κρύπτες στο δάπεδο ειδικά μετασκευασμένων  φορτηγών – ψυγείων, επιτυγχάνοντας έτσι την ασφαλή μεταφορά και εξαγωγή τους σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης και, κυρίως, της Μεγάλης Βρετανίας.

Σημειώνεται ότι το αρχηγικό μέλος που είναι έγκλειστο στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών, είχε συλληφθεί στις 13-3-2014 στα Εξαμίλια Κορινθίας, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, για εισαγωγή και διακίνηση με την ίδια μεθοδολογία 458 κιλών ακατέργαστης κάνναβης.

Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, ενώ στην κατοχή των μελών της οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ποσό των 2.550 ευρώ και 13 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία-Επικίνδυνη παιδική χαρά στην Άνω Γλυφάδα

Ανατράπηκε το τρακτέρ και σκοτώθηκε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ