Καρτέλ ηρωίνης: Παζάρευαν ξενοδοχείο με 20 εκατ.

Καρτέλ ηρωίνης: Παζάρευαν ξενοδοχείο με 20 εκατ. 

Ετοιμοι να υπογράψουν την αγορά ξενοδοχείου στα νότια προάστια ήταν οι πρωταγωνιστές του καρτέλ της ηρωίνης που εξαρθρώθηκε την Παρασκευή. Μάλιστα, είχαν υποσχεθεί στον ξενοδόχο ότι τα 20 εκατομμύρια ευρώ της εξαγοράς θα του τα έδιναν… ζεστά και μετρητά!

Οι… επίδοξοι επενδυτές ήξεραν ότι τα έσοδα από τα 1.033 κιλά ηρωίνης που θα διακινούσαν σε Ελλάδα και εξωτερικό θα άγγιζαν το αστρονομικό ποσό των 200 εκατ. ευρώ, οπότε χρειάζονταν μία επιχείρηση για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος… Τελικά, η συμφωνία «ναυάγησε» μετά την επιχείρηση των πάνοπλων κομάντο του Λιμενικού, κατά την οποία έντεκα μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν στην πολυτελή βίλα της Φιλοθέης, αλλά και στην αποθήκη που είχε νοικιαστεί για την ηρωίνη στο Κορωπί.

Κεντρικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να έχει ο εφοπλιστής Ευθύμης (Μάκης) Γιαννουσάκης. Μαζί του έχουν συλληφθεί, μεταξύ άλλων, η πρώην σύζυγός του Τίνα Σταματιάδου, κόρη εμπόρου διαμαντιών που έχει αποβιώσει, ο 15χρονος γιος τους, αλλά και ο νυν σύντροφος της Σταματιάδου.

Παραδόθηκε

Στο μεταξύ, παραδόθηκε χθες ο Αλβανός υπήκοος, φίλος της οικογένειας Γιαννουσάκη, που, σύμφωνα με τις Αρχές, φέρεται να κατέχει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση, ως σύνδεσμος μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων συλληφθέντων. Σε αυτόν, λένε οι πληροφορίες, έστειλε μήνυμα ο 15χρονος ότι στη βίλα της Φιλοθέης εισέβαλε η αστυνομία, προκειμένου να «εξαφανιστεί».

Οι συλληφθέντες βρίσκονται σε κρατητήρια του Λιμενικού Σώματος και έχουν πάρει παράταση για να απολογηθούν αύριο και την Τετάρτη. Ολοι τους τηρούν σιγήν ιχθύος και ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν για την ηρωίνη που βρέθηκε στη βίλα, αλλά και στο Κορωπί. Ωστόσο, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί καταγράφονται οι κινήσεις των μελών του κυκλώματος, οι οποίοι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση τα τελευταία 24ωρα και αναφέρονται λεπτομερώς τα δρομολόγια του μαύρου τζιπ Mercedes από την έπαυλη της Φιλοθέης στην αποθήκη του Κορωπίου.

Αίσθηση προκαλούν πάντως οι αποκαλύψεις για τις λεπτομέρειες της δράσης των μελών του κυκλώματος και της ποσότητας-μαμούθ της ηρωίνης. Οι Τούρκοι υπήκοοι που κατέχουν και βελγικό διαβατήριο είχαν φτάσει στην Ελλάδα πριν από περίπου μία εβδομάδα, εν αναμονή του φορτίου.

Ολες αυτές τις ημέρες διήγαγαν πολυτελή βίο με διαμονή σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της Αττικής, αγορά κοσμημάτων ύψους 40.000 ευρώ και υψηλούς λογαριασμούς σε εστιατόρια. Οι ίδιοι, σε συνεργασία με κάποιους από τους Ελληνες, αγόρασαν τα τζιπ, νοίκιασαν την αποθήκη και έκαναν όλες τις ενέργειες για την ηρωίνη. Πληροφορίες λένε ότι όποιος τούς ρωτούσε την ιδιότητά τους, εκείνοι έλεγαν ότι ήταν επενδυτές.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Νέα σύλληψη για το καρτέλ ηρωίνης

ΒΙΝΤΕΟ-Οι “βαρόνοι” της Φιλοθέης

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Καρέ-καρέ η εξάρθρωση του καρτέλ ηρωίνης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ