Η Ένωση Αστυνομικών για τις καθαρίστριες

Η Ένωση Αστυνομικών για τις καθαρίστριες

 

«Τη βαθύτατη λύπη του για τα γεγονότα του Συντάγματος και ομόφωνα δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα κάθε εργατικής ομάδας, κάθε ώριμης εργασιακής διεκδίκησης» εξέφρασε με ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωση η ΕΑΥΑ αναφέρει πως «κρούει των κώδωνα του κινδύνου προς τη συντεταγμένη Ελληνική Πολιτεία για τις ατέρμονες διαλυτικές πολιτικές που μας θέτουν συνεχώς και ακούσια απέναντι σε εργασιακές ομάδες απορροφώντας τεχνηέντως τους κοινωνικούς κραδασμούς»

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση.

 

«Το Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Α. εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τα γεγονότα του Συντάγματος και ομόφωνα δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα κάθε εργατικής ομάδας, κάθε ώριμης εργασιακής διεκδίκησης. Οι εργαζόμενοι αστυνομικοί αισθάνονται και είναι αλληλέγγυοι με τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, «θύματα» κι αυτές της πολιτικής των Μνημονίων, των περικοπών και της «διαρθρωτικής» διαθεσιμότητας εν ονόματι «της ανάπτυξης κάποτε». Δυστυχώς μία, τουλάχιστον, ατυχέστατη στιγμή νεαρού συναδέλφου, όπως προβλήθηκε στα Μ.Μ.Ε., αμαύρωσε τον υπομονετικό και άνισο αγώνα που δίνει επί τέσσερα χρόνια το σύνολο των αστυνομικών υπό αντίξοες και πρωτοφανείς κοινωνικές συνθήκες και σαν ενέργεια πρέπει να καταδικασθεί ευθέως και απερίφραστα.

Παράλληλα κρούει των κώδωνα του κινδύνου προς τη συντεταγμένη Ελληνική Πολιτεία για τις ατέρμονες διαλυτικές πολιτικές που μας θέτουν συνεχώς και ακούσια απέναντι σε εργασιακές ομάδες απορροφώντας τεχνηέντως τους κοινωνικούς κραδασμούς και θυματοποιώντας μας δευτερογενώς ιδίως στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας. Οι δεκάδες τραυματίες συνάδελφοι αποδεικνύουν ότι είμαστε όψεις του ίδιου νομίσματος και θύματα μιας πολιτικής που επιμένει να λακτίζει την ουσία των προβλημάτων.

Έτσι σήμερα, αντί σύσσωμη η ελληνική κοινωνία να συζητά και να διαβουλεύεται για το πώς μία Πρωτόδικη Απόφαση Δικαστηρίου με προσωρινώς εκτελεστότητα χωρίς να εφεσιβληθεί, ανεστάλη από τον Άρειο Πάγο, αν αυτό προβλέπεται, αν είναι σύνηθες και δικονομικά ορθό, ασχολείται με ένα πασίδηλο λάθος, μετακυλίοντας το κέντρο βάρος συζήτησης και αλλάζοντας όλη την ατζέντα. Άραγε αυτός είναι ο στόχος αυτών που συστηματικά και συντεταγμένα παρεισφρέουν συνεχώς σε όλες τις εργατικές κινητοποιήσεις; Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης ή η πυροδότηση αντιδράσεων και τεχνητών εντάσεων;

Επαναλαμβάνουμε τέλος για ακόμη μια φορά, ότι οι αστυνομικοί είναι και αισθάνονται βαθύτατα δημοκρατικοί πολίτες και πρώτα αυτοί στενοχωρούνται όταν ατυχείς στιγμές αναδεικνύουν το «δένδρο» και κρύβουν το «δάσος». Σε κάθε όμως περίπτωση οι δημόσιες τοποθετήσεις φορέων πρέπει να διακατέχονται από νηφαλιότητα και όχι άστοχα να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για ιδιοτελείς σκοπούς». 

 

Διαβάστε επίσης.

 

Σε διαθεσιμότητα ο άνδρας των ΜΑΤ που χτύπησε καθαρίστρια

Δεν έφερε σιδερογροθιά ο αστυνομικός, απαντάει η ΕΛΑΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ