BINTEO-Συγκινητικό γράμμα στον Βορίδη έστειλε 17χρονη

BINTEO-Συγκινητικό γράμμα στον Βορίδη έστειλε 17χρονη

Μαθήτρια 3ης Λυκείου στο Βόλο, γεμάτη όνειρα για την ζωή, το ένα από τα πέντε παιδιά μιας μονογονεϊκής και άπορης οικογένειας, η 17χρονη Κατερίνα είχε την ατυχία να γεννηθεί με προβλήματα υγείας  στην Ελλάδα. Η ταλαιπωρία, οργανική, οικονομική και ψυχολογική «γονάτισε» τη μικρή μαθήτρια που έφθασε να σκεφτεί να δώσει τέλος στη ζωή της. Σήμερα το κορίτσι λαμβάνει συστηματική ψυχιατρική αγωγή αλλά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά αφού δεν έχει ούτε ασφάλεια.

Η 17χρονη παρουσίασε μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, με ενεργό αυτοκαταστροφικό/αυτοκτονικό ιδεασμό διέγνωσαν οι γιατροί, οι οποίοι,  που σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας, γνωματεύουν υπέρ επιδόματος αναπηρίας, το οποίο και όμως οι αρμόδιες Επιτροπές αρνούνται.

Σύμφωνα όμως με βεβαίωση της ψυχολόγου στο Ψυχιατρικό Τμήμα Παίδων και Εφήβων του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου” που την παρακολουθεί, η θεραπεία της θα πρέπει να συνεχιστεί για τουλάχιστον ακόμη 6 μήνες αλλά η Κατερίνα δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα έξοδα μετακίνησης. Η ίδια δηλώνει απελπισμένη… στα 17 της και ζητά τη βοήθεια του νέου υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη με ένα συγκινητικό γράμμα.

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο e-saloniki.gr

Πηγή: e-saloniki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ