Ανησυχούν οι δικαστές για την μη συμμόρφωση στις αποφάσεις τους

Ανησυχούν οι δικαστές για την μη συμμόρφωση στις αποφάσεις τους

Το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης διοικητικών δικαστών, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την έντονη ανησυχία των διοικητικών δικαστών για τη σταθερή άρνηση της εκτελεστικής εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ένωσης διοικητικών δικαστών,

 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την έντονη ανησυχία των διοικητικών δικαστών για τη σταθερή άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της.

Στο ίδιο κλίμα, οι διοικητικοί δικαστές αποδοκιμάζουμε τον κοινωνικό εκβιασμό που επιχειρείται δια μέσω των ευρείας δημοσιότητας πρόσφατων διαρροών του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε το προκύπτον δημοσιονομικό κόστος θα καλύπτεται με νέα μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες επαγγελματικές ομάδες στις οποίες αφορούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Κούγιας: Αθώοι Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας

ΦΩΤΟ-Το συλλαλητήριο για την ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη

Ιωάννινα-Εγκλωβισμένοι εργάτες σε δεξαμενή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ