Εισαγγελέας: Ένοχος για το μαχαίρωμα μαθητή

Εισαγγελέας: Ένοχος για το μαχαίρωμα μαθητή

Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Να κριθεί ένοχος ο 23χρονος φοιτητής που φέρεται να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, αν και ο ίδιος το αρνείται, για την επίθεση σε βάρος μαθητή έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο, τον Ιανουάριο του 2013, με ηπιότερη, όμως, κατηγορία.

Αυτό πρότεινε η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η οποία ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, όπως έχει εισαχθεί κατά το παραπεμπτικό βούλευμα.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα κ. Κοσμά , “αν ο κατηγορούμενος ήθελε να σκοτώσει τον ανήλικο μαθητή, θα τον χτύπαγε στην πλάτη, την καρδιά ή την κοιλιά. Θα έπρεπε να είχε οργανώσει διαφορετικά την επίθεσή του, για να έχει εξασφαλισμένο αποτέλεσμα”. Σημείωσε, επίσης πως το βαρύ χτύπημα στο λαιμό που δέχθηκε ο μαθητής “ήταν επικίνδυνο μεν, αλλά απείχε από την καρωτίδα..Δεν υπήρχε τρώση και δεν θα μπορούσε να επιφέρει το θάνατο”.

Κατα την Εισαγγελέα, στην πράξη του κατηγορουμένου “δεν υπήρχε ενδεχόμενος δόλος, καθώς στόχος του ήταν το πρόσωπο του θύματος”.

Η Εισαγγελέας χαρακτήρισε “προδήλως αναληθή” τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι βρισκόταν σε άμυνα, καθώς το θύμα είχε πάρει μία πέτρα, για να τον χτυπήσει: “Είναι άξιο απορίας -τόνισε η κ. Κοσμά- γιατί ο μαθητής δεν αμύνθηκε με την πέτρα που υποτίθεται ότι κρατούσε, ενώ στην πραγματικότητα ο δράστης τον έσφαζε. Θα πρέπει να είχε ακινητοποιηθεί και να βρισκόταν υπό την απόλυτη εξουσία του”. Πρόσθεσε, επίσης ότι ο 23χρονος “έχει καταστεί αναξιόπιστος από την αρχή, αφού είχε αρνηθεί την πράξη του και είχε υποστηρίξει ότι την ώρα της επίθεσης ήταν στη σχολή του”.

Τέλος, αναφερόμενη σε μηνύματα που είχε στείλει, πριν την επίθεση, από το κινητό τηλέφωνό του ο κατηγορούμενος στη φίλη του και συμμαθήτρια του θύματος, στα οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι “θα κανονίσει” το μαθητή, η Εισαγγελέας τόνισε πως ο 23χρονος “δεν δικαιολόγησε πειστικά ότι δεν έστησε ενέδρα στο θύμα”.

Αν η πρόταση της εισαγγελεως για μετατροπή της ποινής γίνει δεκτή από το δικαστήριο ο 23χρονος θα έχει ηπιότερη ποινική μεταχείριση.

Διαβάστε επίσης:

ΦΩΤΟ-Έξω από την Βουλή μέλη της Χρυσής Αυγής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ