Βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που θα τονώσουν τους μαθητές

Βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που θα τονώσουν τους μαθητές

Μαθητές και γονείς εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επιτυχία στις εξετάσεις. Σε αυτήν την διαδρομή υπάρχουν πολλοί σύμμαχοι και άλλοι τόσοι ανταγωνιστές. Ένας μεγάλος σύμμαχός είναι η ισορροπημένη διατροφή, η οποία παρέχει στο σώμα τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά που προάγουν την καλή λειτουργία του οργανισμού μέσω των κατάλληλων τροφών.

Πλήρες πρωινό: Ένα καλό πρωινό είναι σημαντικό για τον εφοδιασμό του οργανισμού με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από το ξεκίνημα της ημέρας για να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά σε όλη την διάρκειά της. Πληθώρα μελετών επιβεβαιώνει ότι η σωστή διατροφή το πρωί οδηγεί το παιδί στην «επιτυχία». Για μια ημέρα γεμάτη ζωντάνια και ενέργεια πιείτε ένα ποτήρι φρεσκοστιμμένο χυμό από 1-3 φρούτα, συνεχίστε με γάλα ή γιαούρτι και δημητριακά μαζί με λίγα αμύγδαλα, καρύδια, 1 κουταλάκι σταφίδες ή ένα τοστ με ψωμί ολικής, κασέρι, άπαχο ζαμπόν ή 1 αυγό βραστό, και λαχανικά.

Η σημασία του κολατσιού. Το κολατσιό είναι πολύ χρήσιμο για να μετριάσουμε το αίσθημα της πείνας και να μας βοηθήσει να κρατήσουμε ένα μέτρο στην κατανάλωση του φαγητού. Πρέπει να παρέχει στο παιδί τα θρεπτικά συστατικά που θα διατηρήσουν την ενέργειά του, χωρίς πολλές θερμίδες . Καλό είναι να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φτωχό σε αλάτι και ζάχαρη. Ετοιμάστε για τα παιδιά νόστιμα σπιτικά σνακ ώστε να μην τρώνε κάτι τυχαία. Για παράδειγμα ένα μήλο ή μια μπανάνα ή αποξηραμένα φρούτα μαζί με ανάλατους ξηρούς καρπούς και ένα παστέλι με μέλι ή 1 μπισκότο βρώμης ή μια φέτα σπιτικό κέικ ή πίτα αποτελούν ένα πολύ θρεπτικό κολατσιό που θα τους χαρίσει ενέργεια και ζωντάνια.

Το ημερήσιο διαιτολόγιο τους να περιλαμβάνει τροφές με τα παρακάτω θρεπτικά συστατικά:

1) Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που αναστέλλουν ή αντιστέκονται ή προφυλάσσουν το κύτταρο από οξειδώσεις. Η λειτουργία των αντιοξειδωτικών ουσιών είναι να εμποδίζουν την περαιτέρω δημιουργία ελευθέρων ριζών και να αναστέλλουν την καταστροφική για το κύτταρο δράση τους. Συμπερασματικά τα αντιοξειδωτικά προάγουν την καλή υγεία- ευεξία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ