ΦΩΤΟ-Το μικρότερο αυτοκίνητο ξανά στους δρόμους

ΦΩΤΟ-Το μικρότερο αυτοκίνητο ξανά στους δρόμους

Ένα θρυλικό BMW Isetta 300 τραβάει όλα τα βλέμματα στους δρόμους του Ναυπλίου. Ένα από τα μικρότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών, βρίσκεται εν κινήσει χάρη στον μηχανικό αυτοκινήτων Κώστα Δημούλη που αφιέρωσε κόπο, χρόνο και χρήμα για να το “αναστήσει”.

Με μήκος μόλις 2,35 μέτρα, πλάτος 1,38 και βάρος 340 κιλά το ιστορικό Isetta 300 είναι ένα από τα σπάνια εναπομείναντα κομμάτια του συγκεκριμένου μοντέλου.

«Αυτό το αυτοκίνητο έγινε βίδα βίδα, το ξηλώσαμε όλο» λέει στην Espresso ο ιδιοκτήτης του οχήματος. Ο κ. Δημούλης απέκτησε το αυτοκίνητο τον Νοέμβριο του 2010, ύστερα από δωρεά του προηγούμενου ιδιοκτήτη και η διαδικασία ανακατασκευής του διήρκεσε 3,5 χρόνια και στοίχισε 15.000 ευρώ.

«Βγάλαμε την καρότσα από πάνω, το πήγαμε στην Αθήνα και του κάναμε αμμοβολή, το καθαρίσαμε όλο. Μετά το αυτοκίνητο πήγε στον φαναρτζή, για να φύγουν οι σκουριές από κάτω. Στη συνέχεια βάφτηκε και τα νίκελ πήγαν στην Αθήνα για επινικέλωση» λέει ο κ.Δημούλης. Όλα αυτά ήταν η μισή δουλειά. Ακολούθησε ηλεκτρολογική εγκατάσταση, επισκευή μηχανικών μερών και του 300 κυβικών εκατοστών μονοκύλινδρου κινητήρα που πραγματοποίησε ο ίδιος. «Δεν έχω βάλει τίποτα ξένο επάνω, είναι όλα αυθεντικά» λέει ο μηχανικός που καμαρώνει για τη δημιουργία του.

Δείτε τις φωτογραφίες

 

Το BMW Isetta 300 ήταν το αγαπημένο αυτοκίνητο των χολιγουντιανών σταρς.

 Πηγή: Espresso

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ- Οδηγός καταστρέφει το αυτοκίνητο του

Διέλυσε το ιχ του με μια κλωτσιά!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ