“Ο άνθρωπος που σκότωσε το γιο μου έγινε αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας”

“Ο άνθρωπος που σκότωσε το γιο μου έγινε αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας”

Την οργή όλων ξυπνάει η είδηση ότι τον περασμένο Οκτώβριο, ο δολοφόνος του 28χρονου Γιώργου Κουλούρη, ο οποίος έχασε την ζωή του στην πρώτη λεωφορειοπειρατεία που πραγματοποιήθηκε σε ελληνικό έδαφος,  ορκίστηκε αρχηγός της Αλβανικής αστυνομίας.

Οι γονείς και η αδελφή του άτυχου Γιώργου γεμάτοι από θυμό αλλά και με δάκρυα στα μάτια μιλώντας στην εκπομπή «Μίλα» του Star  δηλώνουν ότι θα φτάσουν στα άκρα αν χρειαστεί, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη, για τον άδικο χαμό του αγαπημένου τους Γιώργου.

Μάλιστα, ο πατέρας του 28χρονου πλημμυρισμένος από την αδικία, ζητάει ο αστυνομικός που σκότωσε τον γιο του να δικαστεί στην Ελλάδα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στις 29 Μαΐου 1999 ο 25χρονος Φλαμίρ Πίσλι κατέλαβε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και το οδήγησε στην Αλβανία. Για 20 ολόκληρες ώρες 9 αθώοι άνθρωποι ήταν όμηροι στα χέρια του αδίστακτου άνδρα, ο οποίος προχώρησε στην κατάληψη του λεωφορείο, επειδή ήθελε να πάρει εκδίκηση, αφού υποστήριξε ότι είχε κατηγορηθεί άδικα για κατοχή τριών όπλων.

Στην συνέχεια πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και ζήτησε 50 εκατομμύρια δραχμές, τα 3 Καλάσνικοφ για τα οποία είχε κατηγορηθεί, καθώς και ασφαλή μετάβαση στην πατρίδα του.

Η αστυνομία σοκαρισμένη δέχτηκε αφού ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπιζε ένα παρόμοιο περιστατικό.

Τότε ήταν που ξεκίνησε η  τρελή πορεία του λεωφορείου στους δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση την Αλβανία. Το λεωφορείο πέρασε από το Κάτω Σχολάρι, τη Θέρμη Θεσσαλονίκης και διέσχισε τα ελληνοαλβανικά σύνορα ανενόχλητο.

Η υπόθεση όμως έμελλε να έχει τραγική κατάληξη στην αλβανική περιοχή Ελμπασάν, αφού κατά τη διάρκεια επιχείρησης απελευθέρωσης των 9 ομήρων ένας Αλβανός αστυνομικός δεν άκουσε τις Ελληνικές αρχές, οι οποίες ζήτησαν να μην γίνει η παραμικρή κίνηση και σκότωσε τον νεαρό επιβάτη, Γιώργο Κουλούρη από το Κάτω Σχολάρι.

 

Πηγή: star.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ