6,3 Ρίχτερ στο βόρειο Αιγαίο-Αισθητός ο σεισμός στην Bόρεια Ελλάδα

6,3 Ρίχτερ στο βόρειο Αιγαίο-Αισθητός ο σεισμός στην Bόρεια Ελλάδα

Αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και στην Αθήνα, έγινε ο σεισμός που σημειώθηκε νωρίτερα στην περιοχή του βορείου Αιγαίου. Η δόνηση είχε ένταση 6,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενώ το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο εκτιμά πως η δόνηση ήταν έντασης 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμολόγος, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον Real FM, έκανε λόγο για σεισμό μεγέθους από 6,5 έως 6,9 Ρίχτερ.

Αισθητός ο σεισμός από την Αθήνα μέχρι την Ροδόπη

Η δόνηση, με εστιακό βάθος 5χλμ, έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας ενώ στην Θεσσαλονίκη υπήρξαν πτώσεις αντικειμένων και επίπλων σε διαμερίσματα, όπως φαίνεται σε φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr. Εκτός από την συμπρωτεύουσα ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλους τους νομούς της Θράκης ενώ αρκετοί ήταν και οι κάτοικοι της Αθήνας που ένιωσαν την δόνηση.

Αισθητός έγινε και στη Σόφια καθώς και σε πόλεις της νότιας Βουλγαρίας

Ο σεισμός προκάλεσε ζημιές και στην Τουρκία καθώς αρκετοί είναι οι τραυματίες στην πόλη Τσανάκαλε όπου οι κάτοικοι έτρεχαν πανικόβλητοι για να βγουν από τα κτίρια.

 

Δείτε τα βίντεο

 

 

 

Δεν προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές-Μικροτραυματισμός στην Λήμνο

Στη Λήμνο υπάρχουν αναφορές για ζημιές στο αρχαιολογικό μουσείο Μύρινα ενώ υπήρξαν κατακρημνίσεις σαθρής τοιχοποιίας σε παλαιές κατοικίες στην ύπαιθρο της Λήμνου.

Στο αεροδρόμιο της Λήμνου κατέρρευσε μια ψευδοροφή στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδιαδρόμου και σε επικοινωνία που είχε το enikos.gr με τον κ. Μπικούδη, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λήμνου τόνισε πως η οροφή του αεροδρομίου δεν έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες με εξαίρεση έναν μικροτραυματισμό μιας κοπέλας στην Λήμνο.

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργός βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος τον ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Παράλληλα ο κ. Μιχελάκης που βρίσκεται από νωρίς το πρωί στο γραφείο του λόγω και τις προετοιμασίας ενόψει των εκλογών, επικοινώνησε με τους δημάρχους Σαμοθράκης και Λήμνου.

Για τα δύο νησιά αναχωρεί ο γραμματέας πολιτικής προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, ενώ επιφυλακή βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του ΥΠΕΣ και των συναρμόδιων υπουργείων.

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, τέθηκε σε ετοιμότητα και ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να παράσχει κάθε βοήθεια σε Σαμοθράκη και Λήμνο, εφ’ όσον αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές, μετά τον σεισμό 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο του ρήγματος της Ανατολίας.

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή

Ήδη έχουν σημειωθεί δυο σημαντικοί μετασεισμοί, ένας μεγέθους 4,7 βαθμών και ένας 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν για συνέχιση της σεισμικής δραστηριότητας τις επόμενες ώρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ