Προκαλεί ο πατέρας του δράστη της επίθεσης σε μαθητή

Προκαλεί ο πατέρας του δράστη της επίθεσης σε μαθητή

Βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του 17χρονου μαθητή που δέχτηκε επίθεση τον Ιανουάριο του 2013 έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο, εξαπέλυσε ο πατέρας του δράστη, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και φέρεται να είχε σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Επικαλούμενος κάποιους στίχους στο Facebook αλλά και  «μαρτυρίες γονέων και άλλων ατόμων», που όμως δεν κατονόμασε, ο μάρτυρας, συνταξιούχος αστυνομικός που υπηρέτησε στα ΕΚΑΜ, υποστήριξε ότι ο μαθητής έχει… παραβατική συμπεριφορά. Μεταξύ άλλων είπε πως είναι έμπορος ναρκωτικών, πρωτοστάτης σε καταλήψεις και… φίλάθλος του Παναθηναϊκού.

Ο μάρτυρας παρά τις επανειλημμένες  προσπάθειες της έδρας να τον περιορίσουν λέγοντάς του ότι ακόμα και αν ίσχυαν όλα αυτά οι πράξεις του γιου του δεν δικαιολογούνται, στράφηκε αρκετές φορές  κατά διαφόρων εμπλεκομένων στην υπόθεση, ανάμεσα στους οποίους και στη μητέρα του θύματος: «ο γιος μου δεν είναι μπράβος, ούτε νονός, ένας φοιτητής του πανεπιστημίου Αθηνών είναι. Καταστρέφεται ένα παιδί γιατί είναι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ μερικοί μάρτυρες και η μητέρα του και τα αρπακτικά αυτά της πολιτικής εκμεταλλεύθηκαν ένα μπλουζάκι της Χρυσής Αυγής, που φορούσε η κοπέλα του»..

Ισχυρίστηκε μάλιστα , ότι μερικές ημέρες μετά την επίθεση, ο ίδιος είδε το θύμα με ένα φίλο του να κάθονται σε ένα παγκάκι. «Είχε ένα μικρό τσιρότο στο λαιμό και ένα στη μύτη και κάπνιζε τσιγάρο. Δεν ήταν καθόλου βαριά τραυματισμένος».

Εισαγγελέας: Γιατί προανακριτικά ο γιος σας είπε ότι βρισκόταν στο Πανεπιστήμιο τη στιγμή του περιστατικού;

Μάρτυρας: Υπάρχουν και ευαίσθητα παιδιά που σέβονται. Σεβάστηκε τον πατέρα του που ήταν αστυνομικός. Το αμάρτημα του γιου μου ήταν που έφυγε από το σημείο. Εισαγγελέας: Αν το τραύμα ήταν μικρό, όπως λέτε, γιατί να φύγει;

Μάρτυρας: Από σεβασμό σε εμένα και στους καθηγητές του πανεπιστημίου…

Όταν ρωτήθηκε για τους λόγους της επίθεσης, υποστήριξε ότι το θύμα πείραζε την κοπέλα του γιου του και γι΄αυτό  θέλησε  να του μιλήσει. Υποστήριξε ότι όταν συναντήθηκαν, ο 17χρονος μαθητής   τον προκάλεσε αποκαλώντας τον φασίστα, τσακώθηκαν και με ένα γυαλί που βρήκε στο δρόμο ο κατηγορούμενος  τον τραυμάτισε ελαφρά. Τέλος, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του γιου του με τη Χρυσή Αυγή.

Την ίδια ώρα ενώπιον του δικαστηρίου   συμφοιτητής του κατηγορούμενου, ο οποίος έχει δώσει αντικρουόμενες καταθέσεις προκειμένου να πείσει ότι ήταν μαζί την ημέρα της επίθεσης, αποκάλυψε  πως “Μου ζήτησε να πω ότι ήμασταν μαζί εκείνη την ημέρα γιατί τον έχουν μπλέξει άσχημα και είναι αθώος. Ηταν καλό παιδί και είπα να τον βοηθήσω. Εκανα μεγάλο λάθος. Η αλήθεια είναι ότι δεν βρεθήκαμε εκείνη την ημέρα” υποστήριξε, προσθέτοντας ότι ελέγχεται για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ