Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 3χρονης

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 3χρονης

 

Θρήνος, μυστήριο και αναπάντητα ερωτήματα συνοδεύουν το θάνατο τρίχρονου κοριτσιού, από τα Μισίρια Ρεθύμνου, το οποίο κατέληξε τελικά, μετά αδιαθεσία εννέα ημερών, στο νοσοκομείο.

Η όξυνση της απύρετης αδιαθεσίας της, τις τελευταίες 48 ώρες με εμετούς και διάρροιες, η μη αποτελεσματικές επισκέψεις των γονέων της μικρής, σε παιδίατρους και γιατρούς, οδήγησαν τελικά την άτυχη μικρή στο νοσοκομείο, όπου παρά την περίθαλψη και τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Η κλινική αντιμετώπιση αφορούσε, κυρίως την περίπτωση της γαστρεντερίτιδας μιας και όλα τα συμπτώματα οδήγησαν τους γιατρούς προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως οι προσπάθειες τον γιατρών δεν έφεραν αποτέλεσμα ακόμα και όταν η μικρή έχασε τις αισθήσεις της και προσπάθησαν να την επαναφέρουν. Η ιατροδικαστική εξέταση δεν έφερε στο φως στοιχεία που να οδηγούν σε ασφαλές ιατρικό συμπέρασμα για το θάνατο της τρίχρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από πλευράς του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Σπύρου Μικρούλη, παρά τις εξετάσεις εντός του νοσοκομείου οι οποίες δεν έδειξαν ούτε αυτές κάτι το ανησυχητικό, η πορεία της υγείας του παιδιού ήταν αρνητικά καλπάζουσα, με αποτέλεσμα μέσα στις επόμενες επτά ώρες από την εισαγωγή του, να επιδεινωθεί σε σημείο ώστε να χάσει τη μάχη με το θάνατο.

Σύμφωνα δε με τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη, αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που ίσως βοηθήσουν στη λύση του μυστηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων στην ιατροδικαστική εξέταση δεν βρέθηκαν σημάδια κακοποίησης στο σώμα της μικρούλας.

Το τελευταίο διάστημα οι γονείς της μικρής προσέτρεχαν συχνά στο νοσοκομείο αλλά και ιδιώτες γιατρούς ώστε να μπορέσουν να βρουν λύση στην παρατεταμένη αδιαθεσία της μικρής.

Για το θάνατο εξετάζεται και το ενδεχόμενο της μικροβιακής μηνιγγίτιδας αν και, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο κ. Μικρούλης, στο Ρέθυμνο δεν έχουν παρουσιασθεί συμπτώματα και ασθενείς από τη συγκεκριμένη αρρώστια.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης 

 

Θρήνος! Ξεψύχησε 3χρονο κοριτσάκι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ