Στη Γερμανία ο Βαρθολομαίος

Στη Γερμανία ο Βαρθολομαίος

Στη Γερμανία φθάνει σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος για δεκαήμερη επίσκεψη, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία της χώρας, με πολιτικούς παράγοντες και με εκπροσώπους των Εκκλησιών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεκινά την επίσημη επίσκεψή του από τη Στουτγκάρδη, όπου θα τον υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός της Βάδης – Βυρτεμβέργης, Βίνφριντ Κρέτσμαν. Αύριο, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού του Έσλινγκεν θα τελεσθεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και Πανορθόδοξο συλλείτουργο και ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, προκειμένου να συναντηθεί με τους Προέδρους της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Έσσης -Νάσαου και του Παλατινάτου και να επισκεφθεί τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Βαρθολομαίου Φρανκφούρτης. Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου θα τελεσθεί Δοξολογία και Ιερατική Σύναξη και την Τρίτη ο Οικ. Πατριάρχης θα βρίσκεται στη Βόννη, έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας, όπου θα συναντηθεί με τη Γερμανική Σύνοδο των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων.

Την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με τον ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ, με την Καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ, με το συμπρόεδρο των Πρασίνων, Τζεμ Έζντεμιρ και με τον πρέσβη της Τουρκίας στη γερμανική πρωτεύουσα Χουσεϊν Αβνί Καρλσλίογλου, ενώ θα μιλήσει στον Ευαγγελικό Καθεδρικό Ναό του Βερολίνου και θα παρευρεθεί σε δεξίωση που θα παραθέσει προς τιμήν του η Ευαγγελική Εκκλησία της Γερμανίας.

Την επόμενη Παρασκευή, στο Μόναχο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ, ενώ θα αναγορευθεί επίσημος διδάκτωρ από τη Ρωμαιοκαθολική Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου «Λούντβιχ Μαξιμίλιαν» του Μονάχου και θα μιλήσει σε Συμπόσιο της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής της πόλης για τον «Αειφόρο τρόπο ζωής και τη διαφύλαξη της Δημιουργίας».

Η επίσκεψη του κ.κ. Βαρθολομαίου στη Γερμανία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 19 Μαΐου, με επίσκεψη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου και επιτόπου επισκέψεις στο εβραϊκό μνημείο, στο ρωμαιοκαθολικό ναΰδριο, στον ευαγγελικό ναό και στον ορθόδοξο ναό Αναστάσεως του Κυρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ