Σύντομα άγιος ο γέροντας Παΐσιος

Σύντομα άγιος ο γέροντας Παΐσιος

Οριστική απόφαση θα ληφθεί πιθανότατα στις 12 Ιουλίου από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας αναμένεται να ανακηρυχτεί ο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μέσα στους επόμενους μήνες, πιθανότατα τον Ιούλιο, ο γέροντας Παΐσιος.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία ολοκληρώθηκε προχθές υπό την προεδρεία της Α.Θ Παναγιότητος, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναμενόταν ότι θα αποφασιστεί η αγιοκατάταξη του γέροντος Παΐσίου στο αγιολόγιο της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Όμως η αρχιγραμματεία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν προέβη σε ανακοίνωση της αγιοκατάταξης του γέροντος. Ιεράρχης με τον οποίο επικοινώνησε η «Espresso», είπε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευλαβείται ιδιαιτέρως τον γέροντα Παΐσιο, τον οποίο είχε γνωρίσει και προσωπικά και ο οποίος στη συνείδηση του λαού είναι ήδη άγιος και συμπλήρωσε:

«Η αγιοκατάταξη πιθανότατα να γίνει στις 12 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η μνήμη του και φυσικά τις αποφάσεις θα λάβει η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Ο γέροντας Παΐσιος εκοιμήθη σε ηλικία 70 ετών, το 1994.

Πηγή: ESPRESSO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ