Χανιά-Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού του εργάτη

Χανιά-Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού του εργάτη

Συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα Χανιά για τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό του 39χρονου ομογενή από τη Ρωσία ο οποίος καταπλακώθηκε από όγκους χωμάτων την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε πηγάδι που βρίσκεται στην περιοχή Κόκκινο Μετόχι Χανίων.

Στο σημείο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κλήθηκε ερπυστριοφόρο όχημα έργων ιδιώτη εργολάβου προκειμένου να πραγματοποιήσει εκσκαφές στο χώρο γύρω από το πηγάδι ώστε στην συνέχεια οι πυροσβέστες να επιχειρήσουν να προσεγγίσουν σε αυτό.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα γίνει εκσκαφή σε βάθος 10 μέτρων και αντίστοιχο πλάτος, διαδικασία που ίσως διαρκέσει όλη την νύκτα με την συνδρομή και ενός ακόμα εκσκαφέα.

Για αυτόν το λόγο η Πυροσβεστική τοποθέτησε στο σημείο γεννήτρια ρεύματος με 4 μεγάλους προβολείς.

Το απόγευμα έγινε προσπάθεια ανάσυρσης από το πηγάδι της σκαλωσιάς στην οποία εργαζόταν ο 39χρονος με την ελπίδα να έχει εγκλωβιστεί σε αυτή και να εντοπιστεί, ωστόσο αυτό δεν συνέβη.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστών συντονίζει ο περιφερειάρχης Κρήτης της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο με προσωπικό από την τοπική υπηρεσία και την 3η ΕΜΑΚ.

Ο 39χρονος μαζί με άλλα τρία άτομα βρισκόταν μέσα στο πηγάδι εκτελώντας εργασίες στήριξης έχοντας τοποθετήσει σκαλωσιές.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες υποχώρησε τμήμα από τα τοιχώματα του πηγαδιού με αποτέλεσμα ο 39χρονος που βρισκόταν στο χαμηλότερο σημείο να καταπλακωθεί από αυτά. Οι άλλοι 3 που βρισκόταν σε υψηλότερο σημείο κατάφεραν να βγουν από το πηγάδι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ και από τότε άρχισε η αγωνιώδης προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό του 39χρονου ο οποίος ωστόσο δεν απαντούσε στα καλέσματα των διασωστών.

Εκτός από τον 39χρονο που αναζητείται, τραυματίστηκε στο χέρι ελαφρά ένας ακόμα εργάτης που βρισκόταν μέσα στο πηγάδι, ενώ στην αστυνομία οδηγήθηκαν οι υπεύθυνοι του έργου και ο ιδιοκτήτης του χώρου και έδωσαν καταθέσεις όσοι βρισκόταν στο σημείο την ώρα του συμβάντος. Τον χώρο εξέτασε το απόγευμα ειδικός πραγματογνώμονας και μηχανικός ενώ οι εργασίες που εκτελούνται από τα μηχανήματα εκσκαφής γίνονται υπό τις οδηγίες μηχανικού.

 

Διαβάστε επίσης:

Χειροπέδες στον εργολάβο για το εργατικό ατύχημα

 

Πηγή φωτό: flashnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ