Σάλος με εισβολή παιδόφιλων σε ιστοσελίδα

Σάλος με εισβολή παιδόφιλων σε ιστοσελίδα

Ένα διεθνώς γνωστό και ιδιαίτερα δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, που απευθύνεται μόνο σε παιδιά -γι’ αυτό και αποκαλείται το facebook των πιτσιρικάδων- έχει γίνει ο αγαπημένος διαδικτυακός ιστότοπος των παιδόφιλων.

Αυτή τη σοβαρή αποκάλυψη που αφορά εκατοντάδες γονείς έκανε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ανακαλύπτοντας ότι το site είναι γεμάτο παιδόφιλους με ψεύτικα προφίλ, οι οποίοι «ψαρεύουν» ανήλικα για να ικανοποιήσουν τα αρρωστημένα σεξουαλικά ένστικτά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», το τελευταίο διάστημα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εξαπολύσει σαρωτικές έρευνες στον συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο, στον οποίο μπαίνουν παιδιά από 8 έως 15 ετών, καθώς υπήρχαν βάσιμες υποψίες για αθρόες εισβολές παιδόφιλων που τα πείθουν με διάφορα κόλπα να ανεβάζουν γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίες στο προφίλ τους.

Ήδη οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να «μπλοκάρουν» τουλάχιστον έξι παιδόφιλους, τέσσερις από τους οποίους στην επαρχία, που εμφανίζονταν ως ανήλικοι και είχαν παγιδεύσει κορίτσια από 10 έως 11 ετών και τους ζητούσαν να αναρτήσουν γυμνές φωτογραφίες τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ίδιες οι μητέρες αντιλήφθηκαν την ανατριχιαστική απειλή όταν έπιασαν τα παιδιά τους να φωτογραφίζονται ημίγυμνα στην τουαλέτα γιατί τους το είχε ζητήσει ο άγνωστος «συνομήλικος» φίλος που είχαν γνωρίσει στο site.

Πρόκειται για τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις που σημειώθηκαν στην Αθήνα και, όπως διαπίστωσαν οι γονείς συνομιλώντας με τα παιδιά τους, ο υποτιθέμενος διαδικτυακός φίλος τους τα είχε πείσει με διάφορα κόλπα να φωτογραφηθούν, καθοδηγώντας τα μάλιστα πώς ακριβώς να το κάνουν, ώστε οι γονείς τους να μην αντιληφθούν το παραμικρό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συνεργασία που είχε η διαχειρίστρια εταιρεία του ιστότοπου με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήταν καταλυτική για το μπλοκάρισμα των παιδόφιλων στο παιδικό «facebook».

 

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ