Η κατάθεση της αδερφής της Φαίης και οι απειλές για το ροζ βίντεο

Η κατάθεση της αδερφής της Φαίης και οι απειλές για το ροζ βίντεο

Ως κατηγορουμένη αλλά και ως πολιτικώς ενάγουσα για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό της 23χρονης, τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη, εμφανίστηκε σήμερα, στη δίκη ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου, η αδελφή του θύματος.

Η 32χρονη κατηγορουμένη για ψευδορκία και υπόθαλψη του 26χρονου δράστη του άγριου ξυλοδαρμού με τον οποίο είχε σχέση το θύμα αλλά και η ίδια, σε προγενέστερο χρόνο, κατέθεσε στο δικαστήριο για την υπόθεση που κόστισε τη ζωή της αδελφής της.

Η 32χρονη -που προσήλθε στο δικαστήριο μετά από εντολή για αυτοπρόσωπη εμφάνισή της- υποστήριξε πως απέκρυψε από τις Αρχές τον δράστη του ξυλοδαρμού τής αδελφής της γιατί ο συγκατηγορούμενος της 26χρονος την είχε απειλήσει πως αν τον κατέδιδε θα διέδιδε βίντεο με παλαιότερη ερωτική τους συνάντηση.

Η γυναίκα κατέθεσε πως την επομένη του τραγικού περιστατικού το πρωί ο δράστης της είχε τηλεφωνήσει και της ζήτησε να συναντηθούν: «Με πήρε τηλέφωνο ο κατηγορούμενος και μου είπε ότι είναι ανάγκη να με συναντήσει. Βρισκόμουν στο σπίτι μου και δώσαμε ραντεβού. Τον συνάντησα και μου είπε πως τσακώθηκε εκείνο το βράδυ με την αδελφή μου και την χτύπησε».

Η 32χρονη, κλαίγοντας, ισχυρίστηκε ότι ο 26χρονος σε εκείνο το ραντεβού τους «με πίεσε να πω ψέματα. Φοβόμουν πολύ. Μου ζήτησε να αποκρύψω το γεγονός ότι την χτύπησε».

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, η αδελφή του θύματος «σιώπησε» τελικά στις Αρχές από φόβο ότι ο δράστης θα αποκάλυπτε την παλαιότερη σχέση τους και θα τη διέσυρε, κοινοποιώντας βίντεο με ιδιωτικές στιγμές τους. Η κατηγορουμένη δήλωσε μετανιωμένη για τη στάση που κράτησε απέναντι στον θάνατο της αδελφής της: «Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Να μην τον είχα γνωρίσει ούτε εγώ ούτε η αδελφή μου».

Όπως είπε στους δικαστές η 32χρονη, η σχέση της με τον 26χρονο είχε αρχίσει πριν εκείνος συνδεθεί με την αδελφή της και ότι, ουσιαστικά, οι συναντήσεις τους είχαν κρατήσει περίπου μία βδομάδα. Επίσης, κατέθεσε πως, αρχικά, όταν συνδέθηκε η αδελφή της με τον κατηγορούμενο, δεν της είχε αποκαλύψει ότι και η ίδια είχε συνδεθεί μαζί του: «Της το είπα μετά, γύρω στον Μάρτιο. Νευρίασε και με τους δύο μας αν και προσπάθησα να της εξηγήσω ότι δεν κινδυνεύει από εμένα».

Η κατηγορουμένη αναφέρθηκε επίσης και στο αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί για εκείνη μετά τον θάνατο της αδελφής της και υποστήριξε πως στην κηδεία πήγε συνοδεία αστυνομικού καθώς είχε απειληθεί με λιντσάρισμα από κατοίκους της περιοχής. Επίσης, «απαντώντας» στον πατέρα της, που κατέθεσε χθες και της καταλόγισε πως δεν είχε πάει στο μνημόσυνο της αδελφής της «γιατί είχε πάει σε καλλιστεία σκύλων» η 32χρονη τόνισε πως «στο μνημόσυνο δεν πήγα, γιατί εργαζόμουν στη Θεσσαλονίκη σε καλλιστεία σκύλων και είχα απόλυτη ανάγκη αυτά τα χρήματα».

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Στεφανάκης: Ατύχημα ο θάνατος της Φαίης-Τραγικός ο πατέρας του θύματος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ