Στο εδώλιο Ντίνος Μιχαηλίδης και υιός

 

Στο εδώλιο Ντίνος Μιχαηλίδης και υιός

Στις 12 Μαΐου αρχίζει η δίκη για τις μίζες που αφορούν την προμήθεια του οπλικού συστήματος TOR M1 με κατηγορουμένους τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη, το γιο του Μιχάλη, τον πρώην νομικό σύμβουλο του Κράτους, Αναστάσιο Σοφό καθώς και  τη σύζυγό του, που εμφανίζεται ως συνδικαιούχος σε λογαριασμό.

Κατηγορούμενος επίσης είναι και ο έμπορος όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάτ ο οποίος υπήρξε εκπρόσωπος της εταιρίας που ανέλαβε αντισταθμιστικά ωφέλημα των TOR M1 και ως τώρα καταζητείται.

Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων διέκοψε τη σημερινή διαδικασία απορρίπτοντας τα αιτήματα κατηγορουμένων που ζητούσαν αναβολή.

Ο δικηγόρος του καταζητούμενου Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, Θέμης Σοφός υποστήριξε ότι είναι παράνομη η παραπομπή του κατηγορούμενου υποστηρίζοντας ότι δεν κλητεύθηκε ποτέ κατά την προδικασία, ούτε στην προκαταρκτική εξέταση, ούτε κλήθηκε σε απολογία, ούτε πήρε κλήση για το δικαστήριο.

Όπως αποκάλυψε  κ. Σοφός, ο κατηγορούμενος βρίσκεται στη Δαμασκό της Συρίας και ουδέποτε  του δόθηκε η ευκαιρία να πει τις απόψεις του.  Αν είχε κληθεί είπε από την ελληνική δικαιοσύνη θα είχε τοποθετηθεί επί των κατηγοριών που αντιμετωπίζει.

Ο συνήγορος του Φουάντ αλ Ζαγιάντ υποστήριξε ότι το ένταλμα εκδόθηκε ακύρως, χωρίς να υπάρχει νόμιμη κλήτευση του κατηγορούμενου και χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις. Το δικαστήριο απέρριψε τις αντιρρήσεις που προέβαλε η υπεράσπιση με την αιτιολογία ότι η κλήτευση ήταν νόμιμη σε κατηγορούμενο αγνώστου διαμονής.

Ο πρώην υπουργός της Κύπρου είχε εκδοθεί στην Ελλάδα έπειτα από αίτημα των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης και οι συγκατηγορούμενοι του κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που αφορούν παράνομες αμοιβές ύψους τουλάχιστον 10 εκατ. δολαρίων που διακινήθηκαν για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το ΥΠΕΘΑ των TOR – M1 επί υπουργείας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι αμοιβές είχαν ως τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο γιος του Κύπριου πρώην υπουργού, Μιχάλης καθώς το ποσό των 10 εκατ. € φαίνεται ότι διακινήθηκε από υπεράκτια εταιρεία στην Κύπρο σε δικό του λογαριασμό, στον οποίο ήταν συνδικαιούχος ο πατέρας του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ