Νέες καταθέσεις για την τραγωδία στο λούνα-παρκ

Νέες καταθέσεις για την τραγωδία στο λούνα-παρκ

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται δύο συμπληρωματικές καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων του τραγικού περιστατικού που στοίχισε τη ζωή στον 13χρονο μαθητή, στο λούνα-παρκ του Ελληνικού το απόγευμα της περασμένης Κυριακής.

 

Διαβάστε την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα

«Το λούνα-παρκ είχε έρθει και πέρσι στην περιοχή και από ότι είχα ακούσει ερχόταν τους χειμερινούς μήνες και το καλοκαίρι έκανε περιοδείες. Εκείνη την ημέρα δεν φύσαγε αέρας. Ο καιρός είχε συννεφιάσει και είχε άπνοια. Ξαφνικά άκουσα φωνές και ουρλιαχτά και γύρισα το κεφάλι μου και αντίκρισα το φουσκωτό να το έχει παρασύρει ένας ανεμοστρόβιλος. Είδα μία γυναίκα και δύο κυρίους να προσπαθούν να το πιάσουν».

 

Αποκαλυπτικά είναι όσα έχει καταθέσει ο δεύτερος μάρτυρας σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας που δεν ακολουθούσαν οι υπεύθυνοι του χώρου. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως τον φουσκωτό κύλινδρο δεν τον έδεναν ποτέ με σχοινί οι εργαζόμενοι.

 

Διαβάστε την κατάθεση του δεύτερου μάρτυρα

 

«Την ώρα του περιστατικού δεν φύσαγε αέρας και γι’ αυτό καθόμουν στο μπαλκόνι με το κοντομάνικο. Ξαφνικά είδα τον ανεμοστρόβιλο, ο οποίος έστειλε την κυλινδρική κατασκευή πάνω στα κάγκελα. Έτρεξα απέναντι, την ώρα που έβγαζαν τα παιδιά έξω. Εκεί βρίσκονταν δύο αλλοδαποί. Ο Ιταλός ήρθε μετά από ένα τέταρτο.

Πέρσι χρησιμοποιούσαν γεννήτριες γιατί άκουγα θορύβους και σε μερικά παιχνίδια γινόταν διακοπή λόγω του ότι τους τελείωνε το πετρέλαιο. Την κυλινδρική μπάλα δεν την έδεναν ποτέ, το σκοινί το χρησιμοποιούσαν μόνο όταν είχε τελειώσει το παιχνίδι για να βγάλουν τα παιδιά έξω».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ