Εξουδετερώθηκε το δέμα-βόμβα στο Α.Τ. Ιτέας

Εξουδετερώθηκε το δέμα-βόμβα στο Α.Τ. Ιτέας

Με ελεγχόμενη έκρηξη, από το κλιμάκιο των Τ.Ε.Ε.Μ., εξουδετερώθηκε το δέμα-βόμβα που έφτασε σήμερα στο Α.Τ. Ιτεας. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, μεγάλης ισχύος, ενσωματωμένο σε βιβλίο. Αποτελείτο από μισό κιλό περίπου εκρηκτική ύλη, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά.

Ο φάκελος, μέσα στον οποίο είχε αποσταλεί ο μηχανισμός, έφερε εξωτερικά, ως αποστολέα, την ένδειξη «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας.

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού θα σταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυση. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής θα αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας, το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να στείλουν το δέμα-βόμβα αλλά και από πού αγοράστηκε το βιβλίο που ήταν μέσα σε αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω περιστατικό, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ