Η απάντηση της ΟΛΜΕ στον Κεδίκογλου

Η απάντηση της ΟΛΜΕ στον Κεδίκογλου

«Η υποκρισία και ο κατήφορος δεν έχουν τέλος», αναφέρει ο ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος μιλώντας στο STAR, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «όσοι καθηγητές επιλέξουν να απουσιάσουν αδικαιολόγητα από τα μαθήματα της αναπλήρωσης των χαμένων ωρών διδασκαλίας από τις καταλήψεις, που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες τρεις ημέρες, θα υποβληθούν σε πειθαρχικό έλεγχο».

«Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος έχει και όρια…», τονίζει η ΟΛΜΕ και συμπληρώνει:

«Ο κ. Υφυπουργός Παιδείας φρόντισε για μία ακόμα φορά να επιδείξει το αυταρχικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής, σπεύδοντας να απειλήσει με πειθαρχικές διώξεις όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν να συμμετάσχουν στο «θέατρο» της αναπλήρωσης ωρών που χάθηκαν λόγω καταλήψεων, συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ».

«Αντί να απολογείται  το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση που ακόμα και σήμερα υπάρχουν κενά σε μαθήματα, αντί να απολογείται για τα κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αντί να απολογείται για το γεγονός ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές διδάχθηκαν ελάχιστες ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τολμά να αμφισβητεί ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία και στον συνδικαλιστικό αγώνα.

Η υποκρισία και ο κατήφορος δεν έχουν τέλος», καταλήγει η ΟΛΜΕ.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ